- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
- HumanJul vil tilby en inkluderende feiring - 19.12.2024
– Hvis dette utsagnet er representativt for mange utenlandsfødte nordmenn, og hvis utsagnet er et uttrykk for manglende tillit til det norske samfunnet, så er ikke det først og fremst disse kvinnenes problem. Det er vårt, det norske storsamfunnets problem.
Ingunn-Sofie Aursnes, direktør i Utlendingsnemndas sin reaksjon på NRK Ytring på en annen NRK-reportasje, om norsk-somaliere som ikke lenger stoler på storsamfunnet og føler seg ekskludert.
– Hvorfor skal folk være så opptatt av andres hudfarge, utseende og etniske opphav? Kan vi ikke heller være opptatt av menneskets verdi? Det kan virke som at folk er redd for en revolusjon. Redd for å legge rasismen på hyllen. Jeg tror flere føler seg truet fordi foran dem står et menneske som ikke er som dem. Du er ikke svart, og jeg er ikke hvit. Du er et menneske, og jeg er et menneske. Hudfarge sier ingenting om innholdet.
23-årige Linnea Jonsmyr Stensrud i et leserinnlegg i Aftenposten.
– Vi må også handle her (på nett). Det er for mye toleranse for ekstremisme her hjemme. Det må lukes ut.
Storbritannias statsminister Theresa May under pressekonferansen etter terrorangrepene i London sentrum og Borough Market tidligere i juni, ifølge NRK. Statsministeren tar til orde for nye strategier og økt kontroll av internett for “å luke ut” ekstremistene.
– Selvsagt har den ekstreme islamismen noe med islam å gjøre… Spørsmålet er: Hvilke erkjennelser er den selvsagte observasjonen – at ekstrem islamisme har noe med islam å gjøre – ment å gi oss? Hvilke nye verktøy utstyrer det oss med i kampen mot ekstremisme og mot terror?
Journalist, oversetter, forfatter og nyhetsredaktør for hate-speech.org, Øyvind Strømmen (bildet), i en kommentartikkel i Dagbladet.
– Å skape fiendebilder og fremme en retorikk som mistenkeliggjør store innvandrergrupper, er en sikker metode for å framelske hat og motsetninger, som i verste fall kan resultere i de mest dramatiske situasjoner.
Tidligere menighetsforvalter i Frogner kirke, Fred Søndby, i et innlegg i Dagen om innvandring “i lys av et kristent livssyn”.
– Man kan virkelig ikke kritisere den tyske flyktningpolitikken, ikke engang delvis. Det var en humanitær krise. Da flyktningene sto på togstasjonen i Budapest – du trenger bare å tenke på det i et sekund for å innse hvilket bilde av Tyskland som hadde oppstått hvis kansleren hadde sagt: “Dere får ta hånd om deres egne problemer, det der bryr meg ikke en tøddel.” Angela Merkel gjorde det rette.
EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker (62) til nyhetsmagasinet Der Spiegel 10. juni.