- Brukte rullestol i tre uker for å forstå karakteren - 08.02.2023
- Nye regler skal hjelpe ikke-digitale bankkunder - 14.09.2022
- Produksjonsfeil på nasjonale ID-kort – leveringstiden øker - 12.09.2022
Ingrid Ciakudia-Moxnes, Ragnhild Aarø Njie og Zhilwan Manbari har fått jobb i NRK Oslo Viken. Det skriver Journalisten.
– Vi er skikkelig glade for å ha disse tre på laget. De har sterk erfaring og kompetanse på mangfold, som er svært viktig for oss som skal lage journalistikk som speiler Stor-Oslo. Blant annet fordi én av tre innbyggere i vårt dekningsområde har flerkulturell bakgrunn, sier NRK Oslo og Vikens publiseringssjef i Oslo, Anne Karin Pessl-Keiven.
Ciakudia-Moxnes kommer fra Tønsberg og har kongolesisk bakgrunn. Hun har studert journalistikk og menneskerettigheter på Kingston University i London. Ciakudia-Moxnes har jobbet i Tønsbergs Blad, Gjengangeren, Drammens Tidende, VG, FN, afrika.no og NRK P3.
Aarø Njie kommer fra Oslo og Bærum, og har norsk-gambisk bakgrunn. Hun har jobbet i NRK, A-magasinet, VG, Dagsavisen, Budstikka, D2 og Dagbladet. Aarø Njie har en bachelor i multimedial journalistikk fra Universitetet i Stavanger og en master i Afrikastudier fra Københavns Universitet.
Manbari kommer fra Kurdistan og kom til Norge i 1999. Han har jobbet i Moss avis og NRK.
Aarø Njie og Manbari har vært FleRe-stipendiater i NRK.
Skole for flinke personer med flerkulturell bakgrunn
I 2008 startet NRK FleRe-programmet. Det er en skole i NRK for flinke personer med flerkulturell bakgrunn. NRK ønsker å få mer flerkulturell kompetanse i NRK. FleRe-programmet varer i 10 måneder. Det er 5 måneder i opplæring og 5 måneder i praksis.
90 personer har fullført programmet fram til nå. Nesten 50 % av de 90 jobber i NRK i dag. Rundt 84 prosent jobber i media (avis, TV, radio, nettsteder, podcaster).
Vil du lese om FleRe-programmet og hvem som deltar? Trykk her.
ORDLISTE
speile: reflektere, vise
dekningsområde: området journalistene skal dekke, fortelle nyheter fra
stipendiat: person som har fått stipend/pengestøtte