- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
- HumanJul vil tilby en inkluderende feiring - 19.12.2024
Nasreen har i et par år jobbet med det tilrettelagte tilbudet for minoritetskvinner i Oslo. Under konferansen i går fikk hun lederprisen, i følge Bydelsmødre Norge.
Utmerkelsen går til en leder som blant annet har gjort spesielt godt arbeid innen migrasjonshelse lokalt, nasjonalt og/eller internasjonalt og fått til en vellykket tilpasning av helsetjenester for innvandrere.
Jobbet systematisk
Sistnevnte er den største styrken til denne lederen, mener Manuela Ramin-Osmundsen, som utdelte i går prisen.
– I de siste seks månedene har organisasjonen utmerket seg. Mengder med tettkrevne A4-sider med tekst fra helsemyndighetene og forskningsinstitusjoner om hva korona er og hvordan man skal beskytte seg, når ikke ut til dem som ikke behersker norsk. Da trengte man noen som tok jobben med å konvertere informasjonen og gjøre den tilgjengelig til dem som trengte den. Denne organisasjonen har jobbet systematisk, har gjort seg tilgjengelig, har brukt sitt apparat, og har faktisk blitt nedringt ikke bare fra Oslo, men fra hele Norge. Vi er heldige som har en sånn kompetanse, kapasitet, og pågangsmot i Nasreen Begum, som har stiftet og bygd opp Bydelsmødre.
En pris for alle
Nasreen takket juryen for anerkjennelsen av arbeidet til Bydelsmødrene.
– Dette er ikke min pris, det er en pris til alle de frivillige bydelsmødrene som står på døgnet rundt. Den er også til alle ansatte som jobber sammen med meg i sentralt. Den er til alle samarbeidspartnere som har hatt tillit til oss og ment at vi er viktige for samfunnet og at våre erfaringer er viktige for dem under korona-pandemien. Jeg setter stor pris på alle som har hjulpet til, og på at juryen har valgt å gi meg prisen. Det er en stor ære for alle oss.