- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Fahmida har valgt å heve stemmen sin om diskriminering, kvinners situasjon og vært aktiv i forskjellige bevegelser knyttet til kjønnsrelatert vold og trakassering i Bangladesh.
Flere ganger har hun blitt truet, og hun har derfor kommet til Norge som en fribyforfatter for å få beskyttelse og mulighet til å fortsette med skrivingen, skriver Telemarksavisa.
– Jeg reiste til politiet og fortalte om truslene. De sa «hvis du vil bli her burde du stoppe å skrive. Vi kan ikke gi deg beskyttelse 24/7. De fleste liker ikke det du skriver og tenker, så du burde være stille». Da ble jeg sint, for myndighetene har et ansvar for å gi meg som innbygger beskyttelse, forteller Ela.
Trues i Norge
Også etter at hun kom til Norge har både hun og moren, som fortsatt bor i Bangladesh, mottatt trusler.
– Moren min har blitt ringt og fått spørsmål om hvor jeg oppholder meg. De har også bedt henne om å kutte kontakt med meg, forklarer Ela som selv har mottatt trusler på internett.
I disse dager er Ela sin første bok i trykken, og vil snart være tilgjengelig i Bangladesh.
I 2014 startet Ela å skrive, og forteller at drømmen og målet med skrivingen hennes er en verden uten kjønnsdiskriminering.
– Jeg tenker at jeg kan heve stemmen min i verden og i samfunnet, men mange kvinner i Bangladesh vet ikke hva som er diskriminerende og tenker at det de utsettes for er normalt. Derfor vil jeg skrive for dem. Jeg kan ikke nå ut til alle og heve stemmen for alle, men en artikkel kan leses og nå mange, sier hun.
– Her er det seks historier om kvinner og jenter som møter slik diskriminering og trakassering i flyktningleiren, men også om korrupsjon i myndighetene.