- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
Sajjadi er norsk-persisk, Bærumsjente og jusstudent på Universitetet i Oslo, hvor hun etter hvert skal ta arbeidsrett som temaområde.
Etter inspirasjon fra samtaler med kollegaen sin, som også er jusstudent, rundt hvorfor de ikke følte seg inkludert hos selskapene de besøkte, startet de selskapet Big Enough Global som skal hjelpe selskaper med å rekruttere og beholde flerkulturelle.
Nylig lanserte de en videokampanje, hvor hovedbudskapet ifølge Sajjadi var “å lytte til de flerkulturelle”.
– Konseptet går ut på at unge med flerkulturell bakgrunn deler sine beste råd og perspektiver på hvordan bedrifter i større grad kan beholde og rekruttere unge med en flerkulturell bakgrunn. Formålet med prosjektet er at ledere skal bli bevisst viktigheten å lytte til talentgruppen de er ute etter. Hva er viktig for dem, og hvilket mangfold av behov finnes? Dette kan kun forstås gjennom aktivt å lytte til perspektivene. Kampanjen skulle også inspirere flerkulturelle til å dele sine perspektiver.
Har mål om aktiv inkludering
Sajjadi og de andre i Big Enough Global har nå jobbet med dette i over et år og har en optimistisk holdning for fremtiden.
– Erfaringene våre var at de fleste selskaper har lyst til å være inkluderende på en aktiv måte, men at de trenger hjelp til hvordan de kan være det. En av de største misforståelsene er at man tror det er nok å være ikke-diskriminerende. Det holder ikke, vi må også være inkluderende. Her er det viktig å være åpen og ta imot innspill fra de man søker etter å rekruttere.
Vær målrettet
– Er det noen råd på veien som du kan gi unge flerkulturelle gründere?
– Først av alt jobbe hardt, konsist, og være målrettet. Når man driver med gründerskap er det også viktig å være drevet av et formål, fremfor kun å være resultatfokusert. Ofte vil man ikke lykkes med det første, men når man jobber mot et formål er det lettere og «holde ut» lenger. Kanskje det er fordi selve reisen blir mer spennende og givende. Det er forresten det viktigste rådet, det å jobbe med noe som gjør reisen spennende.
– Er Norge tjent med flere flerkulturelle grundere? Og hvordan i såfall?
– Helt klart er dette til fordel for Norge. En av grunnene er at flerkulturelt gründerskap kan løse problemer som de med en flerkulturell bakgrunn møter på ettersom de har en mangfoldskompetanse. En annen grunn er at forskning viser at bedrifter som er mangfoldige gjør det bedre. Dersom flerkulturelle blir med i gründerselskaper, kan vi derfor få selskaper som presterer bedre.