Hussain sier til Utrop at han ser frem til dette, og at han tar utvelgelsen som en tillitserklæring.
Endringene kommer som følge av at Oslo Arbeiderparti sin bystyregruppe har hatt gruppemøte med justeringer.
– For meg er det hyggelig å fortsette i et verv i bystyregruppen, og jobben videre gir mersmak.
Lederdebatt ga politisk interesse
Hussain er født i Oslo, med foreldre som kom fra Punjab. For ham var foreldrenes landsby i Punjab et tiltrengt avbrekk fra storbylivet i Oslo.
– Vi har reist nesten hver sommer frem til pandemien. Jeg husker at vi pleide å være der hele sommeren. I landsbyen kunne vi leke fritt, mens mor og far ofte måtte passe på oss søsken i Groruddalen. I landsbyen hadde vi også en eldre barnløs tante som skjemte oss bort, som om vi var hennes egne barn. Jeg har ikke annet enn gode minner fra sommerturene til Pakistan, forteller han.
Som ung var han svært politisk interessert, og husker at han som sjuendeklassing i 2011 spurte familien om å ha stuen for seg selv under partilederdebatten.
– Jeg ble fenget av språket, av måten man argumenterte på. For meg var det rett ut fascinerende å se på.
AUF-innmeldt
Hussain er oppvokst i Oslo øst, og kaller seg stolt groruddøl. Som åttendeklassing fikk han en skolevenn, som allerede var innmeldt i AUF, og som overbeviste ham om å bli med ungdomspartiet.
– Siden jeg ikke var noe særlig god i idrett som guttunge tenkte jeg at jeg engang i fremtiden kunne hevde meg i politikken.
Hans første møte i AUF, husker han godt.
– Temaet var samferdsel, og jeg syntes det var kjedelig. Men etterhvert som jeg ble mer kjent med ungdomspolitikken, så fikk jeg mer smaken for alt som sto på dagsordenen.
En av få med minoritetsbakgrunn
Etterhvert som han fikk mer fartstid, ble Hussain lokalpolitiker. Han ble blant annet en av tre ledere med minoritetsbakgrunn på fylkesnivå i AUF. I 2019 ble han valgt og i 2020 gjenvalgt. I år var han på Oslo Aps liste på 17. plass, men kom ikke inn på Stortinget.
– Hele tiden har jeg opplevd AUF og Ap som steder hvor underrepresenterte grupper får oppbacking. Samtidig vet jeg også at det ikke bare handler om å ha minoritetsbakgrunn, men om å også ha de riktige kvalifikasjonene.
Flere hjertesaker
Vanlige folks kår er en av Hussains fremste hjertesaker, spesielt helse og økonomi. Han satt blant annet i bydelsutvalget i Alna frem til han ble valgt som AUF-leder i Oslo.
I 2019, året Hussain ble valgt til vervet, skrev han i en kronikk i Aftenposten:
– Norge trenger partier som bevarer og bygger videre på troen på fellesskapet. Med dette som grunnlag må Arbeiderpartiet bli et radikalt velferdsparti. Et parti som kjemper for de svakeste blant oss, er spesielt viktig etter mange år med Høyre-regjeringens politikk, hvor forskjellene mellom folk har økt.
Så langt har Hussain sittet i helse- og sosialutvalget, og i kultur- og utdanningsutvalget. Her har han jobbet med ny strategi for psykisk helse, rusreformen og kulturtiltak for barn og unge.
Overfor Utrop utdyper han at vil stå opp for kampen mot de stadige voksende forskjeller i samfunnet. Spesielt er det gjennom som representant i byutviklingsutvalget at han skal stå på for å gjøre dette til praktisk politikk.
– Vi er nødt til å skape gode nabolag og nærmiljøer. Som oppvokst på Groruddalen så jeg hva satsingen som ble gjort der førte til av gode resultater, spesielt bedre beboertrivsel. Økt beboertrivsel gir også bedre tilhørighet, og folk som er i bedre stand til å bidra til samfunnet. Bosituasjon er noe jeg ser frem til å jobbe med i neste periode.