Attia Mirza Mehmood utnevnt til Foreldreutvalget

Fra nyttår etableres det nye foreldreutvalg. Utvalgene skal sikre at foreldrestemmen blir hørt i relevante saker innenfor skole og barnehage.

Attia Mirza Mehmood er født og oppvokst på Grünerløkka i Oslo av pakistanske foreldre som kom til Norge på slutten av. 60-tallet.

Til vanlig er hun SV politiker, og har nå blitt utnevnt for å sitte i Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG). Hun er representant fra Oslo og Østlandsomårdet. 

– Nå er jeg også bystyrerepresentant i Oslo, og jeg tenker at politikk handler for meg mer om å være den folkevalgte som kan ta opp saker fra grasrota. Jeg er opptatt av lokaldemokrati, og tenker at det ofte begynner i nabolaget og i lokalmiljøene ellers, sier hun til Utrop.

Mehmood sitter i helse og sosialutvalget, og som bystyrepolitiker i Oslo, og har helse og skole som hennes hjertesaker.

– Jeg er veldig glad for å sitte i det utvalget, rett og slett fordi det omhandler veldig mye både barn og oppvekst, men også eldre. Det sosiale aspektet med det sosioøkonomiske opptar meg veldig.

Ulikheter

Hun ser at det er dessverre ulikheter i Oslo, og en av hennes hjertesaker er å prøve å jobbe for at det skal bli en helhetlig by hvor forskjellene ikke er så store. Mehmood mener at dette påvirker både helse og det sosiale, dermed også levestandarden til folk.

– For meg er skole og oppvekst også veldig viktig, og er opptatt av skole-hjem samarbeidet, og da snakker jeg om foreldrestemmen og elevdemokratiet. Inn i dette kommer også mangfoldsperspektivet. Nå har vi et mangfold som er kommet for å bli, og vi må bli flinkere til å representere, og ha representanter i styret som vet og kjenner til hvordan folk har det slik at man kan ta gode avgjørelser for alle, sier hun.

Utrop har tidligere skrevet og hatt fokus på en del skoler på Østlandet som har indirekte nivådeling.

Finne løsninger

Mehmood mener at dette er en problemstilling som ikke bare er ved denne ene skolen alene, og hun er veldig glad for at temaet blir belyst.

– Jeg vet at det er skjer flere andre steder, men jeg tror ikke det er bevisst deling. Men det er en måte å skape et skille på som man ikke er ønskelig.

Ovenfor Utrop sier hun at det er skoleleder som har ansvaret for hvordan skolen ser på elevene og hvordan de bruker ressursene sine på en måte som gjør at man skaper felleskap enn ulikheter.

– Jeg tenker at FUG kan være en stemme inn der, og jeg vil gjerne ta det opp og se på de sakene, og hvordan man kan finne en bedre løsning.

Mehmood sier at kommunikasjon med foreldre og samarbeidet med foreldreutvalget anses som avgjørende for å finne gode løsninger.

I tillegg, forteller bystyrerepresentanten at de sakene som FUG kommer til å ta videre, er mangfoldskompetansen, for det gjelder både i storbyene, og også i distriktsområdene. Videre, vil hun få foreldre til å engasjere og involvere seg mer skolesaker.