- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
- Lanserer undervisningsmateriell om frivillighet - 04.11.2024
- Fra trange kår til forskerjobb - 04.11.2024
Jamilla El Haddaoui står bak Instagram-kontoen @jamillas_food, og har over 50.000 følgere. Hun er vokst opp i Oslo med marokkanske foreldre, og bor på Holmlia med familien sin.
Om utgivelsen skriver Aschehoug forlag:
– Jamilla tilbrakte mange timer på morens kjøkken, og det er hennes oppskrifter som er utgangpunktet for denne boken, men med Jamillas lille tvist.
– Marokkansk mat er gode dufter, varme smaker og vakre farger. Den er sunn og innbydende og passer både til hverdag og fest. Maten er enkel å lage – ingrediensene og råvarene har man hjemme eller de er lette å få tak i. I boken finner du både kjøtt -og fiskeretter, vegetariske og glutenfrie retter, for ikke å snakke om bakverk og søte fristelser. Jamilla er opptatt av at det skal være gøy å lage mat, og måltider skal skape gode minner.
Jamillas oppskrift på marokkansk skrei:
Norsk skrei servert med smak fra Marokko. Jamilla El Haddaoui blander paprika, løk, hvitløk og tomater med en god krydderblanding.
Legg skreien i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter.
Legg til charmila – marokkansk paprikasalsa
Skjær opp paprika, løk og tomater. Finhakk hvitløken.
Stek sammen paprika, tomater og hvitløk i en stekepanne med olivenolje, i ca. 5 minutter. Tilsett deretter koriander, salt, krydderet og litt vann. La det putre under omrøring i 10 minutter.
Press over litt frisk sitronsaft og dryss over frisk koriander eller persille.
(Kilde: Jamilla El Haddaoui i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+)