Lisa Cooper valgt inn i styret til Voksenåsen

Lisa Cooper er valgt inn i styret i Voksenåsen.
Foto: Privat
– Med sin brede erfaring fra styring og ledelse av virksomheter som arbeider med mangfold og inkludering, kunst, kultur og ungdom har Lisa Cooper en svært relevant kompetanse for Voksenåsens oppdrag, sier styreleder Lena Ek.

Cooper er gründer og leder en rekke bedrifter i Norge med mål om å skape sosial endring gjennom fokus på blant annet mangfold og inkludering. En av disse er Catalysts, en mentororganisasjon for unge flerkulturelle.

Som styreleder i Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), er hun den første styrelederen med minoritetsbakgrunn i universitets- og høyskolesektoren. Hun ble også nylig utnevnt som styreleder i Equality Check, som hjelper virksomheter med likestilling, mangfold og inkludering gjennom datainnsikt og forskningsbaserte løsninger.

– Jeg har samarbeidet godt med Voksenåsen i over 10 år og nå jeg ser frem til å ta en aktiv rolle i Voksenåsens styre og bidra til oppdraget om å øke den kontaktskapende virksomhet mellom Norge og Sverige innen samfunnsliv, språk og kultur, sier Cooper i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med både kultursentrets og hotellets virksomheter, og alle de fine medarbeiderne som til sammen utgjør Voksenåsen, sier hun.

Lisa Cooper overtar plassen etter Lubna Jaffery, som forlot styret for å bli Norges kultur- og likestillingsminister.