Ny låt om minoritetsnordmenns utfordringer

Hip-hopartisten Malik har røtter fra Bergen og Zanzibar.
Foto: Nikky Zabo
Malik representerer en ny og forfriskende generasjon av hiphop gjennom fryktløs formidling og kompromissløs låtskriving.

Hip-hopartisten vil med sin musikk sette lys på utfordringene av hvordan det er å vokse opp som en nordmann med minoritetsbakgrunn i Norge.

– Ønsket er å sette sitt eget preg på den norske hiphop-scenen med sin unike tilnærming som gjenspeiler Maliks identitet og oppvekst. Med låten “TIL DEG”, hvor han har fått stjernehjelp fra Arif, markerer Malik skifte i karrieren og viser at han har kommet for å bli, ifølge en pressemelding fra Universal Music.

Selv sier artisten om den nye singelen:

– TIL DEG er en låt dedikert til de på den andre siden. De som bare vil henge når du har det fett, de som egentlig ikke ønsker deg godt, de som alltid har en skjult agenda bak deres handlinger. I denne låten blottlegger vi disse menneskene.

Fra Bergen og Zanzibar

Oslo-baserte Malik er fra Løvstakken i Bergen med røtter fra Zanzibar. Han slapp sin første låt på YouTube som tolvåring, en remix av B.M.F. av Rick Ross som fikk hele 10.000 visninger. Malik flyttet til Oslo som 19-åring for å jobbe med musikk ved siden av studiene.

Om samarbeidet med Arif sier han:

– Arif er min største inspirasjon i norsk musikk, men også i livet. Å gå head to toe med han er en ære, og jeg syns vi høres bra ut sammen! Stemmene våres utfyller hverandre, og det er drit gøy.