Soylu ny dekan på Kristiania

Tyrkiske Ahmet Soylu er ny dekan ved Høyskolen Kristiania.
Foto: Mehdi Zarei/OsloMet
Ahmet Soylu er professor i informatikk og går fra OsloMet til jobben som dekan for School of Doctoral Studies ved Kristiania.

Soylu blir ny dekan for School of Doctoral Studies (SDS), avdelingen som eier og er ansvarlig for doktorgradsutdanningen ved Kristiania.

Han leder i dag gruppen for innovasjon, digital transformasjon og bærekraft ved OsloMet.

– Jeg ønsker å ta denne jobben fordi den representerer en unik mulighet til å være med å forme fremtidens doktorgradsutdanning ved Kristiania, og bidra til Kristianias ambisjon om å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet, sier han til Høyskolen Kristiania.

Vil bidra til høy forskerkvalitet

Soylu er utdannet dataingeniør ved Isik University i Tyrkia, og har en doktorgrad i informatikk fra University of Leuven. Han har vært postdoktor i informatikk ved Universitet i Oslo, professor ved Institutt for datateknologi på NTNU og gjesteforsker ved University of Oxford. Forskningen hans omfatter blant annet digital transformasjon, stordata, og dataintegrasjon.

– Rollen som dekan på Kristiania gir meg anledning til å bruke min omfattende erfaring innen forskning og akademisk ledelse, til å fremme forskningskvalitet, innovasjon, og tverrfaglig samarbeid. Jeg ser på denne stillingen som en naturlig progresjon i min karriere, hvor jeg kan påvirke og støtte både fakulteter og studenter på deres akademiske reise, sier han.

Verdifull kompetanse

Rektor Trine J. Meza ser frem til å ha ham med på laget.

– Ahmet har en spennende og solid forskerbakgrunn. Jeg er veldig fornøyd med at han har takket ja til å lede School of Doctoral Studies, og arbeidet med å legge til rette for at Kristianias kandidater får en forskerutdanning av høy internasjonal kvalitet. Både hans formelle kompetanse, strategiske evner og erfaring som forskningsleder blir verdifullt for Kristiania, forteller hun.