Spiller forfulgt popstjerne i «The Bodyguard»-musikalen – har selv hatt stalkere etter seg

Odd-Magnus Williamson og Mimmi Tamba har hovedrollene i «The Bodyguard».
Foto: taran.no
Torsdag entrer Mimmi Tamba musikalscenen som Rachel Marron – rollen som Whitney Houston spilte i 1992-filmen «The Bodyguard».

For første gang skal historien skildres i musikalform her i Norge. Det skjer på Chateau Neuf i Oslo med Tamba som den stalkerplagede popstjernen som må hyre inn en livvakt. Historien er også en skildring av berømmelsens pris.

Da Kevin Costner noen år senere ville lage en oppfølger til «The Bodyguard», spurte han prinsesse Diana. Hun sa ja, men døde i en bilulykke i Paris i 1997, på flukt fra paparazzifotografene. Houston døde i 2012 som følge av rusmisbruk.

Costner holdt tale i begravelsen i likhet med Whitneys egen sikkerhetsvakt, Ray Watson.

– Det er interessant hvordan begge disse superstjernene døde som en slags følge av livsstilen de hadde, sier Mimmi Tamba til NTB.

– Ondsinnet

– Det er greit for meg å ikke være så berømt. Jeg kan gå alene på gaten. Det er likevel hyggelig når folk stopper og sier at de liker det jeg gjør, fortsetter den norske skuespilleren og artisten.

I filmen og musikalen forfølges Rachel Marron av en stalker. Det er derfor livvakten Frank Farmer, i musikalen spilt av Odd-Magnus «Odda» Williamson, hyres inn.

Så legger Tamba overraskende til:

– Jeg har hatt tre stalkere, selv om det ikke er på nivå med det som skjer i forestillingen. Det er ikke noe gøy. Sier du nei, blir de sinte. Det er da det begynner. Da kontakter de deg overalt, selv om du blokker dem. Jeg forstår det ikke. Det blir ondsinnet når en person sier «nei, la meg være i fred», og folk likevel fortsetter.

Løftes av «Odda»

Det er litt av en utfordring å spille Rachel-rollen i «The Bodyguard». Der skal Tamba synge 13 av Whitney Houstons store hitlåter på rekke og rad – i tillegg til en omfattende koreografi med mange dansere.

Også det berømte løftet fra filmen gjenskapes – der popstjernen i fare løftes i livvaktens sterke armer, på Oslo-scenen spilt av «Odda».

Nok av klesskift er det også når den glamorøse Rachel Marron skal gjenskapes på teaterscenen.

– Jeg er absolutt nervøs. Men jeg har jo fått mer erfaring, så jeg er ikke livredd – for det er det ikke noe nytte i. Jeg prøver å være i øyeblikket heller enn å tenke på hva som kommer til å skje og hvordan det blir mottatt, sier Tamba, som har spilt i «Frost», «Lazarus», «The Book of Mormon» og «Semper Eadem» på Det Norske Teatret.

Tett på originalen

– Jeg vet at alle ikke kommer til å like det jeg gjør, og den tankegangen går jeg ikke inn i – det er utenfor min kontroll. Folk har jo et veldig sterkt forhold til sangene, fortsetter skuespilleren.

Tamba røper at sangene i musikalen ligger «ganske tett på originalen» og lover muntert å «synge ræva av seg».

I motsetning til det Tamba selv gjør på sine kritikerroste album, skrev ikke den amerikanske sanglegenden sine egne sanger.

– Det Whitney Houston var så utrolig flink til, var å tolke andres låter så bra at hun gjorde dem til sine egne. Hun har en spesiell måte å formidle låter på. Når jeg besøker tekstene, prøver jeg å bruke skuespillerbakgrunnen min og følge historien i forestillingen. Det er gøy – og interessant.

Overrasket seg selv

Tamba var veldig glad i Whitney Houston som barn. Det var moren som introduserte låtene hennes for datteren.

– Jeg har også sett «The Bodyguard» veldig mange ganger, for mamma er veldig glad i Kevin Costner også, så det var en bra kombo, ler hun og sier at moren selvsagt kommer ned fra Tromsø til premieren – sammen med resten av familien.

Tamba tok etter hvert ganske mange års pause fra Whitney Houston og forklarer hvorfor hun måtte slutte å synge sangene hennes en stund.

– Jeg følte jeg ikke fant min egen stemme helt. Derfor var jeg litt overrasket da spørsmålet om å spille Rachel Marron i «The Bodyguard» kom i fjor – og over at jeg sa ja. Nettopp fordi jeg har vært redd for å være fanget i dette.

FAKTA

Mimmi Tamba (født 1991 i Tromsø) er en norsk sanger, produsent, vokalist, skuespiller og låtskriver kjent gjennom sin opptreden i NRK programmet Stjernekamp høsten 2013.

Tamba er født og oppvokst i Tromsø. Hennes mor, Guri Johnson, er skuespiller ved Hålogaland teater. Hennes far er musiker fra Senegal.

(Kilde: wikipedia.no)