Hassan Ali Syed lanserer diktsamling

Hassan Ali Syed lanserer sin første diktsamling.
Foto: stormen.no
Hassan Ali Syed, en ung mann fra Mortensrud med pakistanske røtter, steget frem og lanserer sin første diktsamling på Deichman Tøyen.

Utgivelsen skjer i samarbeid med BedreVi Forlag, som har som mål å styrke det kulturelle mangfoldet i barne- og ungdomslitteraturen i Norge.

I mange år har Hassan skrevet dikt i skjul som en personlig måte å bearbeide sine følelser og opplevelser på. Nå kommer han “ut av skapet” som poet med sin debututgivelse “Jhula – følelser i sving”, som retter seg spesielt mot ungdom.

– Jeg har lenge brukt dikt for å håndtere mine egne følelser, men nå føler jeg meg klar til å dele disse tekstene med andre. Jeg håper Jhula kan inspirere unge, spesielt gutter, til å tørre å sette ord på sine egne følelser, sier Hassan via en pressemelding.

Diktsamlingen henter sin tittel fra det urdiske ordet “jhula”, som betyr “huske”, og symboliserer livets svingninger mellom ulike følelser.

Håper bok vil være en ressurs

Hassan håper boken vil være en ressurs for unge lesere som trenger inspirasjon til å uttrykke sine følelser. Med støtte fra BedreVi Forlag, ønsker Hassan å bidra til større representasjon og kulturelt mangfold i norsk barne- og ungdomslitteratur.

– Som lektor og tidligere ungdomsarbeider har han en stemme som treffer både personlig og universelt. Han er opptatt av å sette ord på følelser, og gjennom denne samlingen ønsker han å inspirere unge lesere til å gjøre det samme, ifølge stormen.no.