Fouad Acharki ny videoansvarlig i Romerikes Blad

Kan godt tenke seg å ta turen til gulfstaten og nyte fotball-VM: norsk-marokkaner og fotballentusiast Fouad Acharki.
Foto: Privat
– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med levende bilder i Romerikes Blad, sier norsk-marokkaneren.

Fouad Acharki er ansatt som videoansvarlig i Romerikes Blad og tiltrer stillingen i begynnelsen av november, skriver Romerikes Blad i en pressemelding, ifølge Journalisten.

Acharki kommer fra NRK der han har jobbet i 16 år. Før det var han ansatt som reporter ved NRK Hedmark og Oppland, NRK Østlandssendingen og TV Norge.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med levende bilder i Romerikes Blad. Jeg har mye TV-erfaring fra NRK, og nå blir det mitt ansvar å få flere av leserne til også å trykke på play-knappen. Å fange interessen til leserne øyeblikkelig med videoene, de første sekundene, er alfa og omega, sier Acharki i pressemeldingen.

Opptatt av ulike felt

Acharki er norskfødt med marokkansk familiebakgrunn, og vokst opp i Gamle Oslo. Han bor for tiden i Lørenskog.

Acharki har dekket flere fagfelt opp gjennom årene, og han er særlig interessert i områdene kriminalitet, diskriminering/rasisme, radikalisering, mangfold, fotball og ulike trossamfunn.

– I en tid da levende bilder stadig blir viktigere både for Romerikes Blad og resten av Medie-Norge, så er vi glad for en så sterk signering. Fouad har lang erfaring som videojournalist, og har i rekrutteringsprosessen overbevist oss om hvordan han kan løfte Romerikes Blad. Han vil komme inn med en annen type kompetanse enn det vi har i dag, så vi har store forventninger både til hva han kan bidra selv og ikke minst hvordan han kan komme inn med komplementære ferdigheter i vår unge stab, sier nyhetsredaktør Rune Bernhus i Romerikes Blad til Kampanje.

Les portrettintervju med Fouad Acharki i Utrop fra oktober 2014

Fotnote fra redaksjonen: Acharki jobbet også en årrekke som videojournalist i Utrop.