Suksess-selger går til musikkbransjen

Inderdeep Singh Lally (t.h) vil markedføre punjabi-musikk i Norge. Her fotografert under et radiointervju i Storbritannia.
Foto: Rash K. Sran
Inderdeep Singh Lally har i flere år solgt stort i bilbransjen. Nå vil han gjøre det samme med punjabisk folkemusikk.

Lally har vokst opp i Askim, og bodd i Oslo og Bergen. Nå satser han fulltid fra familiehjemmet på Vinterbro for å bringe punjabi-musikken til Norge.

– For meg har dette vært en tiårlang drøm. Jeg har alltid vært opptatt av musikk helt fra barndommen, og nå er dette en realitet, sier han til Utrop.

I løpet av sitt yrkesaktive har Lally jobbet i bilselgerbransjen, hvor han har hatt erfaring som leder og salgssjef. Nå satser han internasjonalt med sitt nyopprettede selskap Lallys Raw Panjabi.

– Jeg pleier alltid å snakke om punjabi-musikk, siden dette er kultur som krysser landegrensene mellom India og Pakistan.

Nyopprettet enmannsforetak

Høsten 2024 gikk Lally i gang med å opprette selskapet og registrere i Brønnøysund-registrene.

– Opprinnelig var det enkeltmannsforetak, som nå blir et AS, siden jeg har klart å bygge opp en ansatt-team. Vi er to i Norge, en kreativ designer som holder til i Canada, og en lydtekniker som holder til i Drammen.

Han bruker “Raw” i selskapsnavnet av en bevisst grunn.

– Vi skal finne frem og tilby ferske talenter. Så skal jo musikken være på punjabi. Jeg har brukt lang tid på å komme meg til et navn.

Vil spre punjabikulturen

I 12 år har Lally gått rundt med planene om å skape eget musikkhus, og brukt tiden til å skape seg et nettverk.

– Jeg har lenge hatt lyst til å få til noe eget, samtidig som jeg vil få Norge opp på det nivået som Storbritannia ligger på når det er snakk om punjabi-musikk.

Han mener han er på god vei. Etter Utrops intervju er han på vei til India og Pakistan for å turnere med sin første nysignerte artist.

Jellio DBi er en av artistene som er signert og skal på turné.
Foto : Lallys Raw Panjabi

– Jellio BBI blir et spennende bekjentskap, som er nevø til verdenskjente Kaka Bhaniawala (1974-2009). Sistnevnte var en læremester for Jellio og andre talenter. I tillegg har jeg signert sønnen Arsh Bhainiawala, som i mange år ikke fikk fulgt i sin fars fotspor for å kunne ta seg av familien, siden han var eneste sønn.

Askim-gutt

Lally besøker fortsatt stedet han kaller hjembygden sin, Askim.

– Selv etter å ha bodd mange ulike steder velger jeg å kalle meg for Askim-gutt.

Oppveksten hans var også utypisk, siden nærmeste desi-familie var langt unna. Bestefaren kom med den første innvandringen av pakistanere i 1974, mens Lallys far valgte å flytte sammen med familien i 1988.

– Å hete Inderdeep var jo uvanlig i et lite sted som Askim på den tiden. Etterhvert som tiden gikk fikk jeg meg ganske mange norske venner. Jeg renger meg selv som heldig, fordi vi hadde ikke noe tøff oppvekst.

Ser for seg hektiske dager

Lally har store forventninger til turnéen, som han forventer blir hektisk.

– Vi får mye reisevirksomhet, og du vet jo hvordan trafikken er i Punjab. En kan stå i kø i timesvis. Vi skal tilsammen besøke ti byer.

– Hva slags utbytte forventer du av reisen?

– Først og fremst å få Jellio opp på et nivå som hans onkel og læremester kunne vise til. SVanligvis reiser ofte norsk-pakistanere til Punjab for å gifte seg, så jeg har også et mål om å få alle norsk-punjabiske bryllup til å booke ham. Jellio er for meg et hjertebarn sammen med Arsh, og jeg bruker all min tid og energi på denne jobben, og på mine sangere. Vi har også lansert flere låter på Spotify, som vi forventer skal spres.