- – Hvilken julesang liker du best? - 24.12.2018
- – Hvilket statsborgerskap ville du hatt i tillegg? - 17.12.2018
- – Skal du feire julebord i år? - 06.12.2018
Ingredienser:
2-3 kopper med linser
1-2 kopper valnøtter (ristet i ovn på 180 C i 15 min)
2 egg
1 ½ teskje oregano
2 teskjeer spisskummen
2 teskjeer sennep
En halv kopp hvitløk
En stor kopp løk
2 kopper havregryn
En kvart kopp melk
4 spiseskjeer olivenolje
Salt og pepper etter behov
Slik gjør du
1. Kok linsene i ca 10 minutter til de blir myke. Mos dem til de får en myk, klebrig konsistens. Hakk løk og hvitløk og bland det inn godt inn i deigen. Tilsett oregano og spisskummen før du hakker de ristede valnøttene. Valnøttene gir deigen en hardere konsistens som minner om kjøtt.
2. Eggene du blander i deigen, holder den sammen. Tilsett olivenolje, sennep og melk i blandingen før du avslutter med havregryn. Salt og pepper tilsettes etter behov.
3. Når ingrediensene er godt blandet kan du forme deigen som du ønsker. Stek “kjøttet” på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Serveres med tomat, dressing, salatblader og selvfølgelig hamburgerbrød.
Velbekomme!