Ingredienser:
2ss olje
1 ts spisskummen
150 g løk
2 fedd hvitløk
300 g tomater
2 ss raspet ingefær
1 ts gurkemeie
½ ts malt korianderfrø
½ ts malt muskat
1 finsnittet grønn chili
1 ts salt
1 ts chilipulver eller etter smak
400 g kjøttdeig
80 g erter
Garnityr:
1 ts garam masala
2 ss finsnittet koriander
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)
Tilberedning:
1. Hakk løk i terninger, rasp hvitløk og ingefær, knus tomater, mal korianderfrø, finsnitt chili og koriander.
2. Fres kjøttdeigen i en tørr teflonpanne. Bruk en gaffel/sleiv til å røre med slik at kjøttdeigen blir grovkornet og gjennomstekt.
3. Varm olje. Ha i spisskummen. Stek løken lysebrun, tilsett hakket hvitløk, tomater og alt krydder fram til og med chilipulver. Kok i 2-4 minutter til oljen flyter opp. Tilsett erter og kok i 5 minutter.
4. Ha i kjøttdeig, bland godt og avslutt med garam masala, koriander og sitronsaft.
Lag keema matar
Keema matar har sin opprinnelse fra India og Pakistan, og er en rett opprinnelig bestående av lammekjøtt og erter.
Latest posts by Redaksjonen (see all)