Ordet corba (uttales “tsjårba”) kommer nettopp fra tyrkisk og kan bety både suppe og stuing. Corba er også en matrett i andre land på Balkan, Midt-Østen og Sentral-Asia.
Suppen er et godt alternativ til kebab- og andre kaloririke matretter som er typiske for bosnisk og balkansk kjøkkenkunst. Begova Corba passer særlig kald på varme sommerdager for å kjølne ned kroppen, men kan også nytes varmt i høsten og vinteren.
Ingredienser:
En kilo kyllingkjøtt
8 gulrøtter
En stk. selleri
Persille
50 gram hibiskus
20 gram ris
2 dl helmelk eller rømme
3 eggeplommer, salt og presset sintronsaft
Tilberedelse:
Kok kjøtt og grønnsaker i vann tilsatt salt. Skill kraften fra kjøttet og grønnsakene. Skjær sistnevnte i små biter.
Legg kjøtt og grønnsaker ilbake i kraften, som du først har silt. Tilsett grønnsakene og kok til grønnsakene er møre. Tilsett kokt ris og hibiskus. Før servering legg eggeplommene og rømmen i suppen.