I Libya lager man shakshouka med tørket sau- eller lammekjøtt og er et tradisjonelt frokostmåltid. Retten er også populær i Egypt, hvor den lages av egg med tomatsaus og grønnsaker. I likhet med Israel kom retten til Egypt via innflyttere lenger vestfra, og har blitt en viktig del av egyptisk mattradisjon.
Lignende retter finnes i andre kulturer, som blant annet mexicanske huevos rancheros og fransk ratatouille som av og til serveres med posjerte egg.
Ingredienser: Fire store løk, fire store tomater, fire stk. paprika, en eller to chilier, en halv porsjon pepper, tre ss olje, og en prosjon salt og pepper.
Tilberedning: Finhakk løk. Fjern skinnet på tomatene etter å lagt dem i varmt vann. Skjæres i små biter. Hakk chili og paprika i små biter. Varm oljen og tilsett løk og rør. Legg i tomatene og la det koke. Tilsett krydder (spisskummen, paprikapulver og korianderpulver), salt og pepper i blandingen.