Thenthuk, også kjent som then thug, er en av de mest typiske rettene i tibetansk kokekunst. Denne varme suppen har sin opprinnelse fra Amdo-regionen, også kjent som Dalai Lamas fødested, og serveres hyppig som både middag og lunsj.
Latest posts by Redaksjonen (see all)
Thenthuks viktigste ingredienser er hvetemelsdeig, blandede grønnsaker og biter av fårekjøtt eller jakokse-kjøtt. Vegetabilsk thenthuk er et godt alternativ. Suppen er et godt energitilskudd for at man skal klare av det harde, tørre og kalde fjellklimaet i Tibet.
Ingredienser:
En liten til middels stor løk, tre fedd hvitløk, en liten bit spinat (frossen eller fersk); lam eller oksekjøtt, en spiseskje soyasaus, 50 gram hvetemel og en spiseskje matolje.
Tilberedelse:
Start med å blande mel og vann til en deig som knas godt. Hakk grønnsaker og kjøtt og ha dette i det kokende vannet. Fortsett med deigen når du er sikker på at suppen er godt kokt. Form deigen nokså flat og skjær den i mindre hvtemelsboller som du har i den kokende suppen. Så snart bollene er ferdigkokt, er suppen klar til å kjøles litt ned og serveres.