- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Tradisjonelt sett har marsvinkjøtt vært et seremonielt måltid for urfolk i Andesfjellene, men siden 60-tallet har konsumet av marsvin vært mer sosialt akseptert blant alle folkeslag, også ikke-indianere. I Peru alene blir 65 millioner marsvin spist årlig. Bolivianere, peruanere og ecuadorianere i USA har også tatt med seg marsvin-trenden, og flere restauranter, særlig i New York-området, serverer cuy som delikatesse.
Kjøttet er høy på protein og lavt på fett og kolesterol, og smaken beskrives som veldig lik kanin og kylling. Cuy kan serveres stekt, grillet eller fritert. I restauranter i urbane strøk er det vanligere å servere i gryte eller frikassé. I Ecuador er marsvinkjøtt i suppe, locro de cuy, svært populært som hurtigmat, og i Peru er det vanlig å drikke den sterke maisølen chicha til cuy når retten serveres i tradisjonelle festtilstelninger.