- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
I 2012 reiser en ung mann til Afghanistan for å utkjempe hellig krig mot de vantro okkupantene i den afghanske borgerkrigen. I januar 2013 får familien beskjed om at han er savnet i de ugjestmilde fjellområdene mellom Afghanistan og Pakistan. Mens borgerkrigen ennå raser drar Tore Strømøy sørover på oppdrag for PST. De vil prøve å finne ut hva som skjedde med den unge frigjøringskrigeren, mannen ingen i Norge vil snakke om. Gå ikke glipp av denne hjerteskjærende historien førstkommende søndag.
Slik beskriver illustratør Pål Dybwik fotomontasjen (bildet) han laget mellom disse to velkjente offentlige personene. Bildemontasjen viser Strømøy smilende med armen rundt en Bhatti som ser nokså bedrøvet ut. Bildet har både Tore på Sporet- og NRK-logoen og ligner på programmets promobilder.
Norsk-pakistaneren, en sentral skikkelse blant de mest ytterliggående islamistmiljøer i Norge har i to uker ikke vist livstegn, og blitt meldt savnet av sin familie etter at han i høst dro til grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan for å drive med humanitært arbeide.
Ironisering
Illustratøren la ut bildemontasjen på sin Facebook-konto i går. Sålangt har over 1800 brukere klikket på “liker”-knappen og 4095 delt bildet.
– Jeg innser at det har tatt ganske av, sier Dybwik til utrop.no.
Han legger til at dette først og fremst er en tekstbasert ironisering.
– Kombinasjonen er det ikke mange som kunne tenke seg, nemlig å slå sammen Strømøy og Bhatti. Men på en annen side, nå som han er savnet i Pakistan, hvem ellers enn Tore på Sporet skal kunne hjelpe å finne ham?
Forventer du deg sterke reaksjoner til montasjen?
– Foreløpig har jeg ikke sett noe som kan tolkes som sjikane eller hets på kommentarfeltet, selv om jeg vet at både Bhatti og diskusjonen om islamisme, skaper sterke følelser.
Strømøy: – Tar gjerne oppdraget
Dybwik påpeker at han bruker sin Facebook-profil til dagsaktuelle kommentarer, gjerne ispedd med en sterk dose satire og humor.
– Jeg har kommentert og satirisert alt fra Lance Armstrong til Marte Krogh og kroppsdebatten. Jeg tenker at dette er en morsom illustrasjon, og at meningen og motivasjonen med å lage denne er at ting ikke skal helt bokstavelig. avrunder han.
Til Nettavisen sier programlederen at han gjerne tar oppdraget med å finne Bhatti.
– Jeg tror det må bli en ekstrareportasje. Jeg må ta det på fritiden, sier Strømøy, som forteller at han alltid har hatt lyst til å besøke Afghanistan.