- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Kunis (bildet) ble født i 1983 i Chernivtsi, med fødenavnet Milena Karlovna Kunis, i det daværende Sovjetunionen. I forhold langt unna Hollywood-glamouren hun nå omgir seg med.
Som barn opplevde Kunis begynnelsen på unionens oppløsning og fremveksten av den nye uavhengige ukrainske staten. En opprivende tid, hvor blant annet sterke anti-semittiske følelser igjen kom på overflaten. Som ukraniske jøder mente Kunis og hennes familie seg sterkt utsatt, og valgte til slutt å flytte utenlands.
Kunis, sammen med storebror, far og mor, flyttet til USA og Los Angeles i 1991. Uten å kunne et ord engelsk.
– Jeg tenker min livshistorie er den samme som den til alle andre som innvandret til USA i søken etter et bedre liv. Kultursjokk, hjemlengsel og savn. I en periode gråt jeg nesten hver dag, sier filmstjernen til Star Ledger.
Anspent tone
Intervjuet får så en endring i narrativ karakter. Kunis svarer kontant “nei” på spørsmålet om hun fortsatt har slektninger den i dag i fødebyen. Og når journalisten vinkler inn samtalen mot konflikten i landet, ber hun høflig, og enda mer resolutt om få slippe å snakke mer om temaet.
– Jeg vet hva neste spørsmål blir så la oss bare hoppe over det. Jeg vet du vil spørre meg om hva jeg tenker på det som skjer i Ukraina. Bare fordi jeg bodde der til jeg var sju år så betyr ikke det at jeg identifiserer meg med landet.
Les hele intervjuet her.