- Norske mobilselskap outet asylsøkere - 23.12.2024
- – Jeg tenker på hvordan vi tar imot «de nye» i Norge - 23.12.2024
- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
NRKs dramaserie Jordbrukerne ble tatt ut til hovedkonkurransen under den internasjonale seriefestivalen i Cannes 8-13. oktober.
Serien mottok prisen for beste skuespiller-ensemble og Ungprisen for beste TV-serie.
Jordbrukerne følger en gruppe unge menn fra Oslos østkant som flytter til en gård i billedskjønne Telemark. De later som de er drevet av en felles interesse for landbruk, men egentlig har de helt andre og større planer.
En mangfoldig besetning
I hovedrollene finner vi Nader Khademi, Ayaz Hussain, Jonas Strand Gravli, Arben Bala og Erika Strand Mamelund.
Rubicon og serieskaperne Anne Bjørnstad og Izer Aliu har utviklet serien for NRK.
– Det er overraskende, rørende og helt unikt at prisen for beste skuespiller går til hele vårt herlige mangfoldige ensemble. Prisen kommer ikke av seg selv. Dyktige mennesker både foran og bak kamera har budt på seg selv og strukket sitt talent for å nå der vi er i dag, sier prosjektsjef i NRK Tone Rønning til NRK.
Viser at man har kommet langt
Hina Zaidi, kjent fra teateropsetninger som BEST, og Asfaltpuls og TV-serien “Taxi”, er en av birollehaverne, og var på plass i den franske kystbyen. Zaidi er også kjent som lokal ildsjel på Stovner, gjennom sin innsats for Stovner bokseklubb.
Hun forteller om god stemning i besetningen etter prisutdelingen.
– Under koronapandemien var det en god del utfordringer og det var mye frustrasjon, men i dag er stemningen på topp. Etter å ha mottatt prisene er jeg så utrolig stolt og takknemlig for å få lov til å jobbe med så mange dyktige mennesker. Jeg gleder meg kjempemasse til å vise det ferdige produktet, sier Zaidi til Utrop.
– Hvilke signaler sender at en norsk mangfoldig serie hevder seg i utlandet?
– Jeg tror det viser at vi har kommet langt. Serien er lagd av og med et mangfoldig crew og da er det de små detaljene på alle felt som løfter serien opp på et høyt og internasjonalt nivå. Den treffer bredt og Norge bør fortsette i den retningen der.
Ekstra gjevt med ungdomspris
Norsk-pakistanske Zaidi har også jobbet som ungdomsarbeider, noe som gjør en ungdomspris ekstra gjevt.
– Jeg syns jo det er litt ekstra stas å få ungdomsprisen fordi jeg vet at ungdommer er den vanskeligste målgruppen å nå ut til. Hvis ungdommene digger den, da er jeg kjempefornøyd, avrunder hun.