- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Festivalen har i 22 år presentert musikk i verdensklasse og bredde har vært et stikkord i alle disse årene, både innen sjangre, geografisk spredning, publikumstilstrømning og kjønn, sier festivalsjef Alexandra Archetti Stølen i en pressemelding.
– Når avisene skriver om den mannsdominerte musikkbransjen, om mangelen av kvinnelige artister på festivalene, er det alltid greit å kunne utelukke den problemstillingen på Oslo World Music Festival. I år er inget unntak. Vi slipper tre av festivalens headlinere i april og de er alle kvinner. Å kunne presentere Silvia Peréz Cruz, Flavia Coelho og Teresa Salgueiro på samme festival er intet mindre enn spektakulært. Det er lenge til oktober, men ingenting er som å glede seg til noe stort. Her blir det garantert trangt om plassene, forteller hun videre.
Hvem er artistene?
Teresa Salgueiro – dronningen av saudade (Portugal)
Få portugisiske musikere har betydd så mye for publikum både innenlands og utenlands som saudade-musikeren Teresa Salgueiro. Etter en nesten 30 år lang karriere, hvorav de siste åtte har vært som soloartist, har hun høstet internasjonal beundring for sin silkemyke, men kraftfulle stemme.
31.10, Kulturkirken Jakob. Konsertstart 19.30
Sílvia Pérez Cruz – katalansk historieforteller (Spania)
Den karismatiske og svært talentfulle katalanske sangerinnen Sílvia Pérez Cruz er i ferd med å nå et nytt vendepunkt i sin karriere. Hun har gjort seg kjent i jazz-, fado og flamencokretser, og med årene har hun modnet til å bli en bemerkelsesverdig musikalsk historieforteller med en uforlignelig entusiastisk scenepersonlighet.
29.10, Nasjonal Jazzscene. Konsertstart kl 20.00
Flavia Coelho – Når bossa nova møter dancehall (Brasil)
Å kalle albumdebuten for «Bossa Muffin» er ikke bare å si det som det er – at både brasiliansk bossa nova og jamaicansk ragamuffin (bedre kjent som dancehall) er betydelige inspirasjonskilder – det røper også en estetisk visjon bak det hele: Å føre to ulike musikalske landskap sammen i en høyere enhet.
28.10 Nasjonal Jazzscene. Konsertstart kl 20.00