- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
- Canada hevder å ha avverget iransk drapsplan mot eksminister - 20.11.2024
- Norsk-pakistansk Oslo-jente finalist i Barnas Tale - 20.11.2024
Nasir (bildet) er lærer i samfunnsfag og norsk. Han har vært redaktør i ungdomsmagasinet Lixom og Tidsskriftet Premiss, og var fast spaltist i Utrop fra 2005 til 2012.
27. mars ga han ut boken offisielt. Tittelen valgte han fordi den kan være litt provoserende samtidig som det kanskje skaper nysgjerrighet.
– Jeg har registrert at ordet blir brukt blant noen norsk-pakistanere som et navn på dem som lever opp til stereotypiene ved norsk-pakistanere. Siden boken i stor grad handler om temaer det er knyttet stereotypier til, så virket det passende. I tillegg liker jeg å være litt tabloid.
– Er boken ment som en slags “Hvem, Hva, Hvor” som omhandler det norsk-pakistanske miljøet?
– Ikke akkurat en “Hvem, Hva, Hvor”, men jeg prøver å beskrive norsk-pakistaneres hverdag knyttet til for eksempel slektskap, familieliv og hvordan man bor, men med en humoristisk undertone.
Gode tilbakemeldinger
Tilbakemeldingene har i hovedsak vært positive, ifølge Nasir.
– Norsk-pakistanere er i stor grad selvironiske, men det er kanskje ikke så kjent for den gjengse nordmann.
– Hva har vært motivasjonen for å skrive “Kunsten å være pakkis”?
– Motivasjonen har vært å skrive en litt humoristisk bok om det å være norsk-pakistaner. Å prøve å beskrive det hverdagslige og konkrete uten at det blir enda en bok om integrering. Målet og ønsket med boken er i hovedsak å fortelle om det ved å være norsk-pakistaner som man ikke får lese om i avisene.
Utgivelsesnavn: Kunsten å være pakkis
Trykkeår: 2017
Utgitt: 2017
Forlag: Kolofon