- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
- Canada hevder å ha avverget iransk drapsplan mot eksminister - 20.11.2024
- Norsk-pakistansk Oslo-jente finalist i Barnas Tale - 20.11.2024
I forkant av årets NM som gikk av stabelen i mars var han på treningsleir i Storbritannia, Nederland og Slovenia og sammen med landslaget og hatt en tett konkurranseplan. Det har gjort at han ikke spesifikt forberedte seg til NM.
– NM var et stevne vi ikke forberedte oss så veldig til, men konkurransene og treningsleirene vi har hatt har vært med på å bygge meg opp som fighter. Dette er noe jeg forventer at vises på NM, forteller Ismail.
Likevel klarte han å både forsvare fjorårets NM-tittel i klassen senior + 84 kg, og i klassen “shobu ippon”, en spesialklasse hvor målet for karateutøverne er å score et avgjørende poeng (“ippon”) ved å slå ut motstanderen på en måte hvor han/hun ikke er i stand til å avverge angrepsbevegelsen.
På fulltidslandslaget trener vi to økter om dagen med både karatetrening, skadeforebyggende trening og fysisk trening.
– Egentlig var dette litt overraskende, fordi dette er ikke med på årets OL-program, så det var jo positivt å ta denne i tillegg til å forsvare fjorårstittelen, sier Bellemkhannate, som har konkurrert på aktivt nivå i to år.
Karate i OL i 2020
Karate er tatt med som prøveidrett i OL i Tokyo i 2020, i idrettens eget hjemland Japan. Det ble bestemt av IOC (Den internasjonale olympiske komité) høsten 2015, og har ført til at Kampsportforbundet satser på et fulltidslandslag i karate.
– At idretten er på OL-programmet vil øke rekrutteringen til karate, og dermed øke nivået i toppen, uttalte sportssjef i Kampsportforbundet, Dag Jacobsen, til kampsport.no. Hans forteller at avgjørelsen har vært “til stor glede for karatemiljøet i Norge og for forbundet”.
Bellemkhanate er en av tre utøvere som er plukket ut etter en lang søknads- og vurderingsprosess.
– Nå er det fullt fokus på OL, som blir mitt hovedmål. Alle konkurranser, om det er landskamper, VM eller mindre mesterskap er kjempeviktige når det gjeldder rankingssystemet. Jo høyere man er ranket, dessto større sjanse har man for å bli kvalifisert til Tokyo-OL.
Tøffe endringer i hverdagen
Ismail forteller at overgangen har vært hard da treningsmengden økte betraktelig. Allikevel ble kroppen raskt vant til den nye livsstilen.
– I starten var det tøffest. Nå ser det ut som det ordner seg, og man må bare venne seg til dette og gjøre den nye treningshverdagen til en fast rutine.
Selve OL-kvalifiseringen starter ikke før 2019. I mellomtiden håper Bærums-gutten å ha sanket nok poeng til at han kan stille opp for Norge sommeren 2020 på japansk jord.
– Vi har i gjennomsnitt to konkurranser månedlig. Og så er det junior-VM til høsten i Spania, hvor jeg håper å få deltatt.
– Hva er det som motiverer deg mest?
– Følelsen av mestring og muligheten jeg har fått til å konkurrere med de aller beste karateutøverne i verden, og få gode resultater.