- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
– Vi har sett etter de beste skuespillerne, mennesker vi ønsker å møte som fremtidige kolleger, sier jurymedlem og skuespiller ved Det Norske Teatret, Gjertrud Jynge, via en pressemelding.
De seks juryen kunne tenke seg å møte på scenen en gang i fremtiden er Bhkie Male, Mona Huang Høivik, Elias Moussaoui Anseth, Marianne Hetland, José Gabriel Ramirez og Darin Hagi. Samtlige ble valgt ut av totalt 65 søkere.
– Jeg er målløs, seer José Gabriel Ramirez som jubler sammen med de nye studiekameratene, til detnorsketeatret.no.
– Vi vil være med på å endre synet på flerkulturelle, seier Mona Huang Høivik.
– Vi kan spille Shakespeare! Bakgrunn og utseende skal ikke ha noe å si, repliserer Marianne Hetland, som også mener at Det Norske Teatret er modige som gir et svar på at teater-Norge fremdeles er for hvitt.
Tredje kull
Samtlige seks som starter på utdanningen til høsten vil bli det tredje kullet som tar skuespillertdanningen ved Det Multinorske.
– Vi har valgt ut en kruttsterk klasse med svært høyt nivå, sier jurymedlem og skuespiller Sara Khorami.
Hun var del av førstekullet som begynte ved utdanningen i 2012 og har vært ansatt som skuespiller ved Det Norske Teatret siden hun ble uteksaminert i 2015. I dag spelar ho Antigone i stykket med samme navn på Hovedscenen.
– Utdanningen har endret livet mitt. Det var enormt formende å få være del av et teater mens man tok sin utdanning. Vi så på teater heile tida, hadde lærere som var skuespillere, så det var en fantastisk tid, sier Khorami.
Skal gjenspeile samfunnet
Utdanningen , som er et initiativ fra Det Norske Teatret, har som formål at teatre skal kunne bygge ensemble som gjenspeiler det moderne norske samfunnet.
– I dag har vi 24 skuespillere i ensemblet med flerkulturell bakgrunn. Slik var det ikke for seks år siden da vi startet utdanningen Det Multinorske, sier teatersjef Erik Ulfsby.
– Det Multinorske har vært med på å endre både publikum, repertoar og ensemblet vårt slik at vi nå likner mer på verden utenfor. Nå kan vi ennå bedre forsvare navnet vårt: Det Norske Teatret.