- Norske mobilselskap outet asylsøkere - 23.12.2024
- – Jeg tenker på hvordan vi tar imot «de nye» i Norge - 23.12.2024
- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
Utdelingen skjedde natt til i dag norsk tid i USA. International Religious Liberty Association (IRLA) er en Washington DC-basert organisasjon som arbeider for å fremme trosfrihet over hele verden.
Hvert år deler organisasjonen ut en pris til en person som utvist fremragende lederskap for å fremme religionsfrihet internasjonalt. Prisen for 2018 gikk til Venstres Abid Q. Raja.
– Det er en stor ære for meg å ta imot denne prisen. Det viser at det vi har fått til på under fire år er unikt og legges merke til. Denne prisen forplikter også for fremtidig innsats, sier han til irla.org.
Raja sier man er nødt til å jobbe for å fremme religionsfrihet i verden.
– Vi er nødt til å se sammenhengen mellom manglende religionsfrihet og ekstremisme. Dessverre fremmer fravær av friheter ekstremisme. Skal vi lykkes i kampen mot religiøs ekstremisme, er kampen for religionsfrihet helt essensiell.
Når verdier tas for gitt
Videre mener Raja at det er for mange som tar verdier for gitt.
– Kampen for ytringsfrihet og religionsfrihet er en kamp vi må ta igjen og igjen, fordi dette er rettigheter som er under press, sier Raja.
– Vi er nødt til å lykkes med integrering av muslimer i Europa om vi skal lykkes i kampen mot ekstremisme. Å jobbe for religionsfrihet er å jobbe imot ekstremisme.
En tverrpolitisk innsats
Raja benyttet også anledningen i sin tale til å takke samtlige partier på Stortinget.
– Vi i Norge har klart å stå tverrpolitisk sammen om å fremme religionsfrihet, det har gitt meg styrke og mot til å jobbe med dette globalt. Æren deler jeg med alle i religionsfrihetsgruppa.
Raja startet arbeidet 3 år siden på stortinget, og har skapt et internasjonalt nettverk av parlamentarikere som nå finnes i over 70 land, hvor over 300 parlamentarikere over hele verden har forpliktet seg til å jobbe for å fremme trosfrihet.
– Raja har vist hva som kan oppnås når en folkevalgt er beredt til å se utover sitt eget politiske miljø, og bli en talsmann for religions- og trosfrihet i en global kontekst, sier IRLAs visegeneralsekretær Dwayne Leslie til irla.org.