- Zahid får stipend fra Vestland fylkeskommune - 22.11.2024
- The War That Must Never Be Fought - 22.11.2024
- Ileni kan få årets Frivillighetspris - 21.11.2024
For fjerde året på rad inviterer NRK til livesending og feiring av høytiden som markerer avslutningen på muslimenes fastemåned ramadan, ifølge NRK.
I 2020 ble NRK den første vestlige allmennkringkasteren som markerte den muslimske høytiden id al-fitr gjennom et underholdningsprogram. Årets show går lørdag 22. april kl. 19.50 på NRK1 og i NRK TV.
Programlederduoen, Cengiz Al og Bahare Viken, gleder seg stort til å lede publikum gjennom en fargerik og storartet feiring.
Cengiz Al inntar også programlederrollen for første gang, når han nå vender tilbake til NRK der det hele startet med «Skam».
– Det er veldig kult å få programledererfaring med et så nydelig program. Jeg er så glad for at man kan vise forskjellige kulturer på TV. Personlig får jeg oppleve nye mennesker med inspirerende historier og erfaringer, og samtidig være med og formidle dette til hele Norge, sier han i en pressemelding.
Intervjuer felt-imam
Årets sending byr på spennende portretter, hvor seerne vil blant annet få møte Norges første og eneste felt-imam, Najeeb ur Rehman Naz.
Seerne kan også i år glede seg til spennende kulinariske opplevelser. I tillegg blir det underholdning av et stjernelag bestående av dansegruppen Quick Style og artistene Delara og Jonas Benyoub. Zenab Mahmood kommer også for å snakke om id-mode og gjenbruk.
– Gjennom sendingen ønsker vi jo å skape en følelse av fellesskap og inkludering. Vi oppfordrer derfor folk fra alle landets krinker og kroker til å dele bilder og video fra deres id-feiring med oss, forteller prosjektleder Rania Iraki.
Inkluderende fest
Iraki forteller om mange positive tilbakemeldinger fra publikum gjennom de siste tre årene. Fra muslimer som har følt på en ny type tilhørighet og opplevelsen av å bli sett og hørt, og ikke-troende som har blitt berørt av historiene som fortelles og som setter pris på økt kunnskap om noe tidligere ukjent.
– Vi håper at «Festen etter fasten» kan være med på å skape forståelse og toleranse for hverandres ulikheter i samfunnet. Det er fortsatt mange muslimer som opplever hets. Det gir oss enda større motivasjon til å løfte frem «Festen etter fasten». Vi mener det forener oss som nasjon når vi lærer mer om hverandre, og desto viktigere er det å lage et program der alle hører til.