- Norskpolakker viser solidaritet med LHBTQ+ personer i hjemlandet - 13.08.2020
- Polakker fikk ikke stemt: Posten beklager feil - 31.07.2020
- Polakker i Norge testes ikke for korona - 07.04.2020
– Vi lagde en mobilapp for Android, som gikk ut på at man satte ut en slags avatar som du kunne snakke med, og som skulle simulere forskjellige situasjoner som kunne oppstå i arbeidssammenheng, forteller en av studentenes veiledere, Benjamin Vallestad til digi.no.
Bedre norskopplæring
Appen stimulerer samtaler i en jobbsituasjon. Brukere skulle svare muntlig og skape en dialog. For å være sikre på at svarene deres ble forstått riktig, kunne de velge å se dialogen skriftlig.
En klasse ved Rosenhof som fikk norskopplæring rettet mot en jobb i hotellbransjen, ble brukt som testgruppe.
Dette er et positivt bidrag til å hjelpe flere som kommer til Norge ut i arbeidslivet.
– Vi var veldig spent på hvor bra appen ville klare å fange opp språket til innvandrere i tillegg til ulike norske dialekter, men det gikk bedre enn vi først hadde forventet, sier Vallestad.
Ole Bøe Andreassen fra NTNU syntes det var gøy å jobbe med prosjektet, og har tro på at det kan bli en nyttig app for innvandrere. Han mener appen han var med på å lage vil engasjere brukere mer enn Duolingo.
– Det er en veldig kul idé, å lære bort språket ved bruk av mobilen på den måten. Jeg vil tro du lærer mye mer når du har et konsept med å føre faktiske samtaler, mener studenten.
Stor håp for dialog-appen
Rektor ved Rosenhof voksenopplæring, Petter Yttereng, tror at appen kan ha stor nytteverdi.
– Dette er et positivt bidrag til å hjelpe flere som kommer til Norge ut i arbeidslivet. Så vi synes det er kjempespennende. Det syntes også deltakerne, forteller Yttereng.
Accenture ønsker også å videreutvikle konseptet. De inviterer nå flere aktører til å investere i prosjektet.
– Appen viser potensialet i teknologien. Det er klar overføringsverdi til andre læringsområder, noe som bør motivere til investering, sier Øyvind Ofstad, nordisk bærekraftssjef i Accenture.