Får 18 millioner for å styrke mangfold og medvirkning

– Barn og unges inkludering i kunst- og kulturaktiviteter er avgjørende for fremtidens kulturliv, sier Kulturtankens direktør, Matias Hilmar Iversen.
Foto: kulturtanken.no
Kulturtanken skal i løpet av de neste tre årene fordele 15 millioner kroner til satsingen «Krafttak for mangfold og inkludering i kulturfrivilligheten»

I samme periode skal tre millioner kroner brukes til en tilskuddsordning for medvirkningstiltak for barn og unge knyttet til fritidsaktiviteter, ifølge en pressemelding fra Kulturtanken.

«Krafttaket», som er på fem millioner, skal bidra til at flere barn og unge får delta i et mangfold av lokale kulturaktiviteter.

Formålet er å skape flere inkluderende møteplasser i det lokale fritidstilbudet og styrke barn og unges stemme i lokal medvirkning.

Støtten er gitt med forbehold om Stortingets årlige budsjettvedtak.

– Vi ønsker å stimulere fritidsaktiviteter som samler barn og unge med ulike bakgrunner og erfaringer, og det er vårt mål at dette skal bidra til å skape forståelse på tvers av ulikheter. Barn og unges inkludering i kunst- og kulturaktiviteter er avgjørende ikke bare for fremtidens kulturliv, men også for utviklingen av det felles verdigrunnlaget vi bygger samfunnet på, sier Kulturtankens direktør, Matias Hilmar Iversen.