– Lang og kompleks prosess å stille ut kunst

Zeeshan Ali skal stille ut oljemalerier på galleri neste uke.
Foto: Privat
Oljemaler Zeeshan Ali ser frem til å stille ut sitt kunst på Lillestrøm kommende uke.

Norsk-pakistaneren har vært kunstinteressert siden barneårene, og har en fulltidsjobb som sivilingeniør ved siden av kunsten.

Fra 17. til 25. august skal han holde utstillingen Tre kunstnere i tre rom i Galleri Brogata i Lillestrøm sammen med Nina Nerdrum og Mia Østby.

Forberedelsen har vært en lang og kompleks prosess, sier han til Utrop.

– En må tenke gjennom, og filosofere over hva en ønsker å bringe budskap til publikum, Etter mye hardt arbeid og planlegging produseres resultater i form av malerier.

Lærerikt med samarbeidsutstilling

– Hvilke forventninger har du til disse utstillingsdagene?
– Jeg forventer at folk kommer til utstillingen og sitter igjen med en god følelse av å se på mine malerier. Jeg forventer gjerne at publikum ønsker å kjøpe mine arbeider.
For ham har samarbeidet med Nerdrum og Østby vært lærerikt hittil.
– Samarbeid med Nerdrum og Østby har vært veldig fint. Jeg har ikke stilt ut sammen med dem før, og synes de har en fin kunstnerisk måte å uttrykke seg på. Jeg liker deres farger og form som de skaper på sine lerreter.

Ulike kunstneriske uttrykk

For Ali har samarbeidet beriket han som en kunstner og person.
– Våre kunstneriske utrykksmåter på er helt forskjellige, og det er kanskje dette som gjør denne utstillingen spennende. Jeg ser frem til konstruktivt samarbeid i fremtiden også hvis mulighetene åpner opp for det.

– Hvilke bilder har du valgt til å stille ut?

Jeg har valgt å stille ut noen landskapsbilder, noen stilleben og et par portretter, og et narrativ maleri.

Han forventer også ulike reaksjoner på kunsten sin.

– Jeg forventer både positive og negative reaksjoner. Jeg håper å berøre etos til publikum og at de blir mer kunnskapsrike etter å ha besøkt denne unike utstillingen.