- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Nena har hun gått i lære hos sin mor Lavleen Kaur, en av Norges første tradisjonsbærerne innen indisk dans og kultur. Nå vil mor og datter sammen gi Oslobyen en smakebit av Bollywood, sier Lavleen til Riksscenen i en pressemelding.
– Mine foreldre var nyankomne innvandrere fra India på 1970-tallet, og så raskt viktigheten av å skape kulturelle møteplasser gjennom kunsten for å motvirke rasisme, forteller hun videre.
– Pappa tok lederskap og la til rette for arrangementer hvor kunsten sto i sentrum. Og på den scenekanten ble jeg plassert da jeg var tre år. Jeg gikk vel egentlig aldri helt av scenen etter det!
– Jeg ønsket egentlig ikke at Alina skulle holde på med dette. Kunstnermiljøer kan være krevende, og jeg ville ikke at hun skulle bli noen kopi av meg, men helt og holdent være seg selv. Men hun gjorde tydelig krav på både musikken og bevegelsene fra starten av.
Et motvekt til konfliktbilde
Flesteparten av barn i dag får, i likhet med oss voksne, stort sett bare høre om krigene i Midtøsten og vet ikke mye om den rike kulturen som finnes. Sharqi Ensemble forteller om berikelsen av å reise, møte nye kulturer og få nye venner: Da oud-spiller Shble Saleem kom til Norge fra Syria, ble musikken en døråpner, og fiolinisten Inger Hannisdal fant sin hjertemusikk i Libanon og tok med seg tonene hjem. Nå ønsker de å dele skattene med norske barn.
Begge forestillinger er en del av familiefestivalen Skattekista på Schous som går av stabelen lørdag 31. august med folkemusikk, dans og matopplevelser fra hele verden.
Familiefestivalen arrangeres av Riksscenen, og byr på alt fra skogfinsk kultursti til fargerik mariachimusikk, indisk rangoli og inderlige toner fra Midtøsten, kunstaktiviteter og spikking.