Lillestrøm Torv fylt opp under asiatisk matfestival

Kultur- og Matfestivalen på Lillestrøm trakk til seg flere tusener som fikk bivåne sørasiastisk kultur.
Foto: Norsk-Asiatisk Kulturforening
Kultur- og Matfestivalen ble en feiring av kultur, mat og fellesskap med tusenvis på plass.

Fra duften av krydret gatemat til lyden av tradisjonell musikk og dans, ble festivalen en hyllest til syv nasjoners rike kulturarv: Thailand, Filippinene, Myanmar, Indonesia, Malaysia, Singapore og Vietnam.

Lillstrøm Torv ble stappfull sist helg.
Foto : Norsk-Asiatisk Kulturforening

Festivalens høydepunkt var det imponerende utvalget av fargerike drakter og tradisjonelle kostymer som lyste opp torget.

Musikk og dans var også en del av programmet.
Foto : Norsk-Asiatisk Kulturforening

Fra de intrikate mønstrene på Myanmars drakter til de elegante sarongene fra Indonesia, ble hele torget forvandlet til et levende kunstverk av mangfold og skjønnhet.

Besøkende kunne nyte gatemat som både pirret sansene og brakte dem nærmere autentiske opplevelser fra Sørøst- Asia. Matbodene tilbød alt fra vietnamesiske bánh mì og thailandsk papayasalat, til myanmarsk samusa, indonesisk rendang og filippinsk adobo.

– Handler om mer enn mat

Med musikk og dans som bakteppe ble stemningen løftet av levende opptredener fra artister som fremførte alt fra tradisjonelle rytmer til moderne popinnslag and dans.

– Vi er utrolig stolte over å ha samlet så mange mennesker på Lillestrøm Torv i dag, sa lederen av festivalen, Daniel Tran Huynh til Utrop.

– Festivalen viser at vi kan komme sammen, sier festivalsjef Daniel Tran Huyn,
Foto : Norsk-Asiatisk Kulturforening

Huynh er også leder Norsk-Asiatisk Kulturforening, og snakket om festivalens betydning.

– Festivalen handler om mer enn bare mat og musikk, den viser at vi kan komme sammen, feire våre unike kulturer, og bygge broer mellom ulike samfunn her i Norge.

Kom fra hele landet

Festivalen tiltrakk seg besøkende fra alle kanter av landet, inkludert fra Fredrikstad, Brumunddal, Trondheim, Stavanger og Bergen.

Huynh gleder seg allerede til neste år.

– Arrangementet er et sterkt vitnesbyrd om den økende interessen og verdsettelsen av Sørøst-Asias kultur i det norske samfunnet. Flere har gitt tilbakemelding at festivalen trenger en større plass. Samarbeidet mellom de ulike nasjonalitetene en følelse av fellesskap og samhold, og med en vellykket gjennomføring ser vi som arragører frem til neste års festival, som vil fortsette å fremme interkulturell dialog og feire mangfoldet i Norge.