- Utenlandske lastebilsjåfører får Vegvesen-app på engelsk - 22.12.2024
- Ny rapport kritisk til forholdene i greske flyktningleire - 21.12.2024
- Mer midler til Mela-huset etter budsjettforlik - 20.12.2024
Utstillingen er et samarbeid mellom Oslo Museum, Grønland kirke, dramatiker og regissør Mine Nilay Yalcin og fotograf Maren Moen Blomstereng, og er en fargerik hyllest til Grønland og det mangfoldige og generøse området og menneskene her.
Utstillingen tar utgangspunkt i gateforestillingen «Sirkus Grønland», som har blitt satt opp av kritikerrost dramatiker og regissør Mine Nilay Yalcin på Grønland tre somre.
Fotograf Maren Moen Blomstereng har fulgt forestillingen «Sirkus Grønland» og fanget unike øyeblikk hvor vi opplever gateteatrets iscenesatte tablåer midt blant folket i gatene. Fotografiene stilles nå ut i gateutstillingen sammen med poetiske skildringer.
– Vil vise et annet Grønland
Fortellingene om Grønland er ulike og mange; ofte fremstilt som en kulisse for kriminalitet og sosiale utfordringer, men for mange et kjært hjemsted eller en fast møteplass. Strøket er like mangfoldig som befolkningstett.
– Vi ønsker å vise at Grønland er mer enn det som fremstilles i mediene. Grønland er et ganske unikt bymiljø, både i norsk sammenheng og ellers, og har en del særegne kvaliteter som fortjener oppmerksomhet. Det er levende storbymiljø, med kombinasjoner av smånæring, organisasjonsliv og boliger i samme bygg og gater, sier Annelise Bothner-By, seniorkurator ved Oslo Museum, via en pressemelding.
Her finner vi kjennetegnet fra bylivet den gang byer først og fremst var handelssentrum, og som vitner om Grønlands lange historie som ankomstområde for tilreisende til Oslo.
– Dette er bymiljøer vi finner mindre og mindre av i byene både her i landet og ellers, men som fortsatt er særegent for Grønland, sier hun.