– Unik fusjon av det vestlige og det marokkanske

Ahmed Soultan kommer til Oslo i november.
Foto: Hicham Laabd
Ahmed Soultan, en ledende skikkelse innen den nye urbane musikkscenen i Marokko, kommer til Oslo 8. november for en eksklusiv konsert i Kulturkirken Jakob.

Soultans musikk er en unik fusjon, en stil han selv har døpt “Afrobian”.

I hjemlandet er han kjent for sitt engasjement i sosiale spørsmål. Soultan har også vunnet flere internasjonale priser, inkludert MTV Europe Music Awards og AFRIMA (All Africa Music Awards).

– Stilen kombinerer sømløst de rike tradisjonene til marokkansk amazigh- og gnaoua-musikk med energien fra soul, funk og hip-hop, forklarer Soultan i en pressemelding.

Soultan kommer ikke til å entre scenen alene. Med seg vil han ha den franske gitaristen/sanger-låtskriveren Virna Nova og hans søster, Samira. Kvelden avsluttes med en DJ-set av den anerkjente Fredrikstad-baserte DJ Rasta.

Konserten støttes av Radio Latinamerika, en viktig aktør som ønske å bidra til et mangfoldig og spennende kulturliv i Oslo.

Fra sosiale medier til Oslo-scene

Et enkelt DM på sosiale medier ble startskuddet for et unikt samarbeid. Inspirert av Soultans musikk og engasjement for sin hjemby Taroudant, bestemte den norsk-marokkanske arrangøren Nadia Faris seg for å ta kontakt.

Dette skjedde etter det kraftige jordskjelvet som rammet Haouz-regionen i 2023, Faris ønsket da å hjelpe ved å støtte et lokalt initiativ.

– Det som begynte som en enkel forespørsel, utviklet seg til et spennende samarbeid, sier hun. Vår felles interesse for å kombinere musikk, kultur og solidaritet har gjort dette prosjektet til noe helt spesielt, sier hun. Jeg er også en stor fan av Ahmeds musikk som gir meg en følelse av tilhørighet og håp.

Kulturell brobygger

Konserten er en del av Soultans pågående Atlas-turné.

Soultans musikk har røtter i både marokkanske, afrikanske og vestlige tradisjoner. Han har blant annet blitt inspirert av norske Espen Lind.

– Det aller første albumet jeg har kjøpt var «Red» av Espen Lind. Det har endret den måte jeg pleide å produsere musikk på, i starten av min karriere, sier Soultan.