- Brukte rullestol i tre uker for å forstå karakteren - 08.02.2023
- Nye regler skal hjelpe ikke-digitale bankkunder - 14.09.2022
- Produksjonsfeil på nasjonale ID-kort – leveringstiden øker - 12.09.2022
Til nå har én million nordmenn lastet ned appen. Nå ønsker FHI at flere unge skal bruke appen fordi smitten øker i Norge nå. Dette gjelder spesielt blant unge voksne og studenter.
– Samfunnet vårt er mer åpent enn på lenge, og mange har for tiden mange nærkontakter, både folk de kjenner og ikke kjenner. Derfor minner vi i dag alle unge, og spesielt unge som har mange nærkontakter, om å laste ned appen Smittestopp, sier assisterende direktør i FHI, Gun Peggy Knudsen.
Hun ber alle brukerne om å varsle via appen. Du bør si fra om du er smittet på appen.
– Hvis du får påvist smitte, er det viktig å få sagt fra til nærkontaktene dine så fort som mulig. Det er ingen som kan se at det er du som varsler, og det er viktig at alle faktisk varsler i appen hvis de får påvist smitte, sier Knudsen.
Hva er Smittestopp-appen?
Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den skal gjøre at koronaviruset ikke sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.
Hvis en person med koronavirus gir beskjed gjennom Smittestopp, får du melding hvis du har vært i nærheten av personen. Hvis du selv blir smittet, kan du gjøre det samme. Slik kan appen være med på å hindre at flere blir syke.
Les om appen på engelsk og norsk her.
ORDLISTE
å minne om: hjelper deg å huske på noe
en bruker: en person som bruker noe
varsle: gi beskjed om noe
påvise: peke, angi