- Regjeringen vil skjerpe norskkrav for å få permanent opphold - 20.12.2024
- Holmestrand-skole får Benjaminprisen - 19.12.2024
- Snart blir det mer politi i Oslos gater - 18.12.2024
Det er ventet at utspillet blir et av temaene som diskuteres når partiets sentralstyre samles til et fire timer langt møte fredag ettermiddag.
I et intervju med TV 2 denne uken tok stortingsrepresentant Tybring-Gjedde i kraftige ordelag opp behovet for å verne om den norske kulturarven og nasjonalstaten.
– Jeg ønsker et Frp som går i en nasjonalkonservativ retning, som setter nasjonen Norge først, vår kultur og det vi står for, vårt eget land først, sa han i intervjuet.
– Vi er et parti som står veldig godt på de liberalistiske verdiene, med troen på enkeltmennesket og minst mulig stat. Det er det partiet jeg meldte meg inn i, og det er det partiet jeg ønsker å være med i videre, sier Frps stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Sivert Haugen Bjørnstad, til kanalen.
Roy Steffensen, stortingsrepresentant fra Rogaland, sier han ikke kunne være medlem av Frp om man fjernet de liberalistiske prinsippene.
– Hele grunnen til at jeg ble medlem av partiet og kjemper for politikken, er for at jeg vil flytte makt og avgjørelser vekk fra politikere og byråkrater til hvert enkeltmenneske, i tråd med liberalistiske prinsipper, sier han.
Tybring-Gjeddes utspill møter motstand også hos FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud og innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim.
– Frp bør tenke helt nytt. Partiet må rustes opp for å kunne takle samfunnsutviklingen som i stor grad de øvrige partiene har skapt. Globalisme er rotløshet satt i system. La oss verne om nasjonalstaten, skriver Tybring-Gjedde på Facebook.
Han mener det er nødvendig å være skeptisk til EU og FNs innflytelse på en rekke områder.
– Vi skal evaluere valget på vanlig måte og drøfte i partiets organer hva som skal være strategien framover og hvordan vi skal løfte partiet til høyere oppslutning i 2021 og 2023, sa partileder Siv Jensen etter valget.
Sentralstyret skal jobbe videre med en innstilling fram mot landsstyremøtet i slutten av oktober. Formelt er det landsstyret som evaluerer valget. Det blir også sendt ut en undersøkelse til partiets lokal- og fylkeslag.