- Jul i Chile – tradisjoner og familiehygge - 26.12.2024
- Norske mobilselskap outet asylsøkere - 23.12.2024
- – Jeg tenker på hvordan vi tar imot «de nye» i Norge - 23.12.2024
Fredsmarkeringen startet på Strømsø Torg i Drammen, og deltakerne gikk derfra over til Bragernes Torg mens det ble delt ut roser som symbolet på fred, respekt og kjærlighet.
Tidligere i måneden ble et Koran-eksemplar brent på samme torg, og markeringen kommer som en reaksjon.
Opptil 200 mennesker møtte opp, og arrangørene stilte opp med munnbind og hånddesinfeksjonsmidler, og arrangementet ble gjennomført i tråd med myndighetenes corona-anbefalinger.
Kjærlighet for Drammen
Hatice Lük (styreleder i TFHN) , Whahab Qadir (muslimsk ungdom fra Drammen), Yousuf Gilani (tidligere varaordfører i Drammen) og imam Malik Muhammad Avais holdt appeller.
I sin appell uttalte styrelederen at “vi alle elsker Drammen”.
– Vi er alle glad i Norge. Og uavhengig av vår bakgrunn og tro ønsker vi alle
kun det beste for byen, landet og det norske samfunnet vi er en del av. Det har ingenting å si om navnet er Ole, Hatice, Kari, Hassan, Wu eller Maria.
– Gå etter hatet
Skal man gjøre noe med truslene og hatet norske muslimer utsettes for, må man gå etter hatet, fremhevet hun.
– Vi stadig vitne til alt fra offentlig trakassering av norske muslimer til både verbale og
non-verbale angrep, slik som spytting, trusler, fysisk vold og det som verre er. Undersøkelser viser at det fortsatt eksisterer fordommer mot norske muslimer. Dette er en trist, men reell problemstilling som vi ikke kan feie under teppet, og som er noe annet enn kritikk. At de som står bak disse angrepene blir fordømt eller dømt sender viktige signaler i riktig retning, men er ikke et overordnet mål i seg selv, da det blir som å behandle symptomene mens den underliggende sykdommen fortsetter å utvikle seg. Vi er derfor ikke her for å fordømme noen enkeltgrupper eller personer. Vi må heller gjøre noe med selve hatet og fordommene enn å fokusere på haterne.