- – Viktig å samle chilenere fra hele verden til kulturfestival - 05.11.2024
- Stor interesse for tilskuddsordninger på kulturfeltet - 05.11.2024
- Sandra Borch anklager NRK for «etnisk gransking» - 04.11.2024
Den humanitære rohingya-krisen går nå inn i sitt sjette år, etter at mer enn 700.000 rohingya-flyktninger ble tvunget på flukt for å unnslippe vold og forfølgelse i Myanmar. De er fremdeles avhengige av internasjonal støtte.
Gjennom programmet «Safe Access to Fuel and Energy Plus», et felles FN-initiativ som forener flere støtteorganisasjoner, går det norske bidraget til å hjelpe flyktningene i Bangladesh med en pålitelig kilde til brensel, samt bevaring av skog og biologisk mangfold.
– Norge har støttet SAFE+ programmet siden lanseringen i 2019. Den positive påvirkningen programmet har på flyktningers levevilkår og miljøet er imponerende, sier Ragnhild Sjoner Syrstad, statssekretær for den norske klima- og miljøministeren, i en pressemelding.
Bidraget skal støtte forsyningen av ren matlagingsenergi til flyktningene, så de slipper å skaffe brensel selv ved å kutte ned skogen rundt flyktningleirene de bor i.
– Bidraget fra den norske regjeringen og det norske folk kommer på et kritisk tidspunkt og gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet med å gi rundt 190.000 flyktninghusholdninger flytende petroleumsgass, sier Johannes van der Klaauw, UNHCRs representant, som uttaler seg på vegne av FN-organisasjonene.