Rød Ungdom hengte opp falske plakater i kollektivtrafikken i Oslo

Kollektivtilbudet i Oslo er ikke godt nok, ifølge Rød Ungdom, som har hengt opp plakater.
Rød Ungdom bekrefter overfor Aftenposten at det er de som har hengt opp plakater som ligner på Ruters egne på busser, trikker og T-bane i Oslo.

Plakatene er til forveksling like Ruters egne reklameplakater, men budskapene på plakatene er lite fordelaktige for kollektivselskapet, skriver Aftenposten.

På en av plakatene sto det eksempelvis: «Visste du at Oslo Øst betaler mest til kollektivtrafikken – og får tilbudet kuttet? God deal, ikke sant?»

– Vi er gjort kjent med plakatene og ser veldig alvorlig på at noen utgir seg for å være Ruter og sprer alvorlige budskap, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Skarsbø Moen i Ruter til Aftenposten.

Hun opplyser at Ruter nå jobber med å fjerne plakatene og at de vurderer videre oppfølging av saken.

Tirsdag ettermiddag bekreftet fylkesleder Jaime Manuel Fuentes i Oslo Rød Ungdom overfor Aftenposten at det er de som har hengt opp plakatene.

– Kollektivtilbudet i Oslo er ikke godt nok, verken for arbeiderne eller unge i byen. Derfor aksjonerte vi mot Ruter i går ved å henge opp plakater på busser og T-banen med budskap som vi ser at også fagforeningen støtter, sier han.

(©NTB)