Politiet henlegger Per-Willy Amundsens anmeldelse

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen mistet alle sine verv i Fremskrittspartiet etter å ha delt ytringer på sin egen Facebook-side, der han kom med flere uttalelser om arabere, islam og kvinner.
I slutten av mai anmeldte Per-Willy Amundsen (Frp) fire personer som i mars anmeldte han for hatytringer. Nå har politiet henlagt saken.

– Saken er henlagt fordi politiet har vurdert at det anmeldte forholdet ikke er straffbart, sier politiadvokat Anette Trondsen til NRK.

Amundsen sier i en uttalelse til Nettavisen at han ikke er overrasket over henleggelsen. Samtidig vil han ikke påklage avgjørelsen, men mener saken bør håndteres politisk.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke veldig høye forventninger til at anmeldelsen ville bli prioritert av politiet. Henleggelse så jeg som svært sannsynlig, da politiets ressurser er begrensede, sier han til Nettavisen.

Amundsen valgte i slutten av mai å anmelde fire personer for falske anklager, etter de i mars anmeldte han for hatefulle ytringer. Dette fordi han mente anmeldelsene ble brukt som et politisk virkemiddel.

– Ja, mine uttalelser var ukloke, men det var lovlige ytringer. Det er dypt problematisk at paragraf 185 brukes politisk, nærmest som et trumfkort. Det brukes for å få politiske motstandere til å tie, sa Amundsen i mai.

Bakgrunnen for anmeldelsene mot Amundsen var Facebook-innlegg han skrev 7. og 8. mars og påfølgende kommentarer i kommentarfeltet, som anmelderne mente var rasistiske. Politiet åpnet etterforskning, men saken ble kort tid etter henlagt som ikke straffbart forhold.

(©NTB)