Jaffery en av to toppkandidater for Bergen Ap

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery er foreløpig på toppen av lista over kandidater som Ap i Bergen vil ha på Stortinget.
Foto: regjeringen.no
Kulturminister Lubna Jaffery og tidligere ordfører i Bergen Rune bakervik er på topplisten for Ap i Bergens liste over kandidater til Stortinget.

Arbeiderpartiet i Bergen har publisert sitt første forslag til kandidatliste, men er ikke endelig vedtatt.

Marte Mjøs Persen, som også har vært ordfører i Bergen og har vært statsråd i Støre-regjeringen, er vraket fra listen, skriver Bergensavisen. Hun var på topp på listen i 2021.

Persen har flyttet til Bjørnafjorden kommune, og innstillingsutvalget har prioritert at kandidatene på listen skal bo i Bergen.

Jaffery var nummer fem på listen i 2021, mens Bakervik ikke har vært på listen tidligere. Han er tidligere ordfører og byrådsleder i Bergen, og hadde i utgangspunktet ikke noen plan om å bli stortingsrepresentant.

– Ikke i det hele tatt. Men når jeg nå har jobbet i Aps programkomité for valgprogrammet til 2025, modnet det seg en tanke om å få gjennomføre denne politikken på nasjonalt plan, sier han til Bergensavisen.

Bergen Ap får normalt to av de fire første plassene på Hordalandslisten til Ap. Det gamle fylket, som fremdeles er valgkrets, fikk inn fire representanter fra Ap ved forrige valg.

(©NTB)