Smalt til mot Listhaug: – Trumpisme på norsk

SV-leder Kirsti Bergstø kom med sterke reaksjoner på Sylvi Listhaugs kobling av innvandring og kriminalitet.
Foto: Flikcr/Peter Mydske/Stortinget
Sylvi Listhaug mener venstresiden vil løse problemer med kriminelle ungdommer med «boller, brus og fritidsklubber». – Pisspreik, smalt det fra Kirsti Bergstø.

Temperaturen i partilederdebatten i Arendalsuka tok seg opp da temaet kom inn på sammenhengen mellom innvandring og kriminalitet. Frp-leder Sylvi Listhaug sa at det er problemer med å integrere en del av innvandrerne, og nevnte konkret dem som kommer fra land i Midtøsten.

– Vår jobb er å sørge for at de lærer seg norske verdier, sa hun, og fortsatte med en henvendelse til venstresiden:

– Hver gang vi har slike debatter, er det boller, brus og fritidsklubber som skal løse det. Det er hundretusenvis her i Norge som har vokst opp i trange kår som aldri har blitt kriminelle.

SV-leder Kirsti Bergstø og Rødt-leder Marie Sneve Martinussen reagerte kontant med å rope ut «pisspreik», og «nei, nei, nei!»

– Det er trumpisme på norsk. Det du har holdt på med i det siste med villedning av svenske rapporter der du ikke sier noe om sammenhengen mellom sosioøkonomiske forhold, hvordan du lever og kriminalitet, sa Bergstø.

– Så peker du bare på brun hudfarge for å skape syndebukker. Sånn kan vi ikke ha det, sa hun.

Listhaug slo tilbake med at hun er lei av at motdebattantene unnskylder de kriminelle.

Bergstø og Martinussen pekte på at de ønsker raske strakstiltak når noen begår kriminalitet for å få brutt sirklene der ungdom rekrutteres.

(©NTB)