Tyskland innfører passkontroll ved alle grenser

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser kunngjorde mandag at det innføres midlertidig passkontroll ved alle Tysklands landbaserte grenser.
Foto: Olaf Kosinsky
Tyskland innfører passkontroll ved alle grenseoverganger i et halvt år for å stanse ulovlig innvandring og beskytte landet mot ekstremistiske trusler.

Det opplyser innenriksminister Nancy Faeser på en pressekonferanse mandag kveld.

Grensekontrollene skal iverksettes 16. september og skal i første omgang vare i et halvt år. De gjelder grenseovergangene til Danmark, Belgia, Luxembourg, Nederland og Frankrike.

Fra før av har Tyskland innført grensekontroll på grensen til Polen, Tsjekkia, Østerrike og Sveits.

Tiltaket kommer samtidig som innvandringsdebatten går høyt i Tyskland som følge av flere angrep og forsøk på angrep.

For drøyt to uker siden knivdrepte en syrisk statsborger tre personer under en byfestival i Solingen. Mannen hadde fått avslag på asylsøknaden og hadde fått utvisningsordre til Bulgaria.

Nylig ble også en ung østerriker drept av politiet ved det israelske konsulatet i München. Han var utstyrt med en lang rifle, og politiet mener han hadde planer om å utføre et terrorangrep.

Alle Tysklands naboland er med i Schengen-samarbeidet, noe som vanligvis innebærer at grensene kan krysses fritt. Kilder opplyser til nyhetsbyrået DPA at Tyskland har informert EU om beslutningen.

(©NTB)