Tariq Ramadan kjent skyldig i voldtekt

En sveitsisk ankedomstol har omgjort frifinnelsen av den tidligere Oxford-professoren Tariq Ramadan og dømt han til tre års fengsel for en voldtekt begått på et hotell i Genève i 2008.
Foto: flickr.com
En sveitsisk ankedomstol har funnet den tidligere Oxford-professoren Tariq Ramadan skyldig i voldtekt begått på et hotell i Genève for 15 år siden.

En domstol i Genève frifant i mai i fjor 62 år gamle Ramadan, men sveitsisk påtalemyndighet anket.

Tirsdag fant ankedomstolen ham skyldig og dømte ham til tre års fengsel, to av dem betinget.

Ramadan fastholder at han er uskyldig, men bekrefter å ha møtt kvinnen han er dømt for å ha voldtatt.

Ifølge ham kom hun uoppfordret til hotellrommet hans i Genève i oktober 2008. Han hevder at han lot henne kysse seg, før han raskt sendte henne på dør. Han hevdet også under rettssaken å ha blitt lokket i en felle.

Kvinnen, som bare er identifisert som «Brigitte», fortalte under rettssaken hvordan det var han som inviterte henne på hotellrommet der han gjentatte ganger voldtok henne og utsatte henne for «tortur og barbarisme».

Voldtekten ble anmeldt først ti år senere etter at det ble framsatt nye overgrepsanklager mot Ramadan i Frankrike.

Ramadan var tidligere professor i islamske studier ved Oxford og en profilert samfunnsdebattant. Han har blitt beskrevet som en islamsk reformator.

62-åringen er barnebarn av Hassan al-Banna, som grunnla den moderate islamistiske bevegelsen Det muslimske brorskap i Egypt.

(©NTB)