Hadia Tajik vil stille til valg for Oslo Ap

Hadia Tajik (Ap) vil stille til valg for Oslo Ap.
Foto: Claudio Castello
Hadia Tajik ønsker å stille til valg for Oslo Ap i neste års stortingsvalg. – Jeg er motivert for å være en del av laget, skriver hun i et Facebook-innlegg.

 Folk fra flere partilag i Oslo Arbeiderparti har spurt meg om de kan spille inn navnet mitt til nominasjonskomiteen sitt arbeid med stortingslista for 2025. Det har jeg sagt ja til, åpner hun innlegget med.

Tajik har tidligere vært representant på Stortinget for Arbeiderpartiet i Rogaland. I innlegget skriver hun at hun snart har bodd i Oslo i 20 år.

– Nå er Oslo min by. Men viktigst er likevel framtida: Dette er byen datteren min vokser opp i, skriver hun.

I mars takket Tajik nei til gjenvalg til Stortinget for Rogaland. I sommer ble det kjent at Tajik hadde meldt seg inn i Oslo Arbeiderparti.

Hvor den tidligere nestlederen i partiet vil havne på Oslos nominasjonsliste, er foreløpig ikke klart. Kamzy Gunaratnam har i dag andreplassen og har sagt at hun ønsker gjenvalg.

De siste meningsmålingene har vist at Oslo ligger an til å få tre representanter fra Ap. Både partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Jan Christian Vestre er sikret plass høyt på listen.