Gjennom brobyggerkurs går veien inn i det norske samfunnet

Noreen Sagina Mudaki Hol sier brobyggerkurset hjalp henne både med nettverk, og yrkesmessig.
Foto: linorg.no
LIN (Likestilling, Inkludering og Nettverk) tilbyr nå et brobyggerkurs med ledige plasser, både for de som vil lære på norsk og de som foretrekker engelsk.

Ifølge LIN i en pressemelding er brobyggerkurset et gratis tilbud for innvandrere som vil lære mer om det norske systemet.

– Gjennom kurset får deltakerne innsikt i viktige temaer som arbeidsliv, NAV, helsevesenet, barnehage, økonomi, rettigheter og plikter, og viktige sosiale problemer som rasisme og vold i nære relasjoner.
Formålet er å gjøre kursdeltakerne til brobyggere:
– Kurset tilbyr praktisk opplæring i jobbsøking, frivillighetsarbeid og hvordan man kan bidra i sitt eget lokalmiljø. Deltakerne får også delta i arbeidstrening og utvikle norskkunnskapene sine gjennom praksis. Etter fullført kurs får alle deltakerne diplom og tittelen “brobygger”, noe som viser at de har fått kompetansen til å hjelpe andre i sitt miljø, går det videre frem i pressemeldingen.

Lærte om karriere og jobb

En tidligere deltaker av brobyggerkurset, Noreen Sagina Mudaki Hol, beskriver hvordan brobyggerkurset hjalp henne med å få et nettverk og en bedre forståelse av Norge:
– Da jeg kom til Norge, visste jeg veldig lite om hvordan samfunnet fungerer. Gjennom kurset lærte jeg alt fra hvordan NAV fungerer til hvordan jeg kan finne frivillig arbeid og bygge en karriere. I tillegg møtte jeg mange mennesker som i dag er mine venner. Kurset har virkelig hjulpet meg med å finne min plass i det norske samfunnet.

Språk og nettverk

Kurset gir også deltakerne muligheen til å forstå hvordan det norske samfunnet er bygd opp, samtidig som de får muligheten til å bygge nye vennskap og nettverk.
– Kurset er også en arena for å trene på språk, noe som er viktig for å kunne kommunisere
og delta i arbeidslivet. Deltakerne vil få muligheten til å styrke sine norskkunnskaper samtidig som de lærer om relevante temaer.