Terrorsiktet tenåring fengsles i to nye uker

17-åringen som er siktet for deltakelse i IS, kan holdes varetektsfengslet i to nye uker ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett.
Foto: Joe Gratz
En 17 år gammel gutt som er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, kan holdes varetektsfengslet i to nye uker ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett.

Gutten er siktet for deltakelse i terrororganisasjonen IS og ble pågrepet hjemme i Trøndelag 11. september.

PST har tidligere opplyst at siktelsen dreier seg om nettaktiviteter knyttet til terrororganisasjonen. Guttens tidligere forsvarer Arve Opdahl sa i forrige uke at han ikke erkjenner straffskyld.

Ifølge NRK har retten har unntatt fengslingskjennelsen fra offentlighet, men i slutningen, som er offentlig, kommer det fram at 17-åringen kan holdes fengslet i to nye uker.

Gutten valgte å bytte forsvarer til advokat John Christian Elden, og advokat Heidi Reisvang i Elden Advokatfirma sa til NTB i forrige uke at ettersom siktede nylig har fylt 17 år og ikke har tidligere straffehistorikk, er det ikke sannsynlig at han vil bli idømt en fengselsstraff. Hun mente derfor at det ikke var forholdsmessig å varetektsfengsle ham.

(©NTB)